Χρυσαυγίτης στη ΔΙΑΣ αποκαλεί μετανάστη «μπαμπουΐνο»

Δεν το προσέξαμε από την αρχή. Σύντροφος που ξανάκουσε το ηχητικό ντοκουμέντο από τη σημερινή επιδρομή των μπάτσων, που κατέληξε στη σύλληψη του σ. Γεράσιμου Λιόντου, το επεσήμανε.

Στο 4:19 του βίντεο ακούγεται ένας από τους ΔΙΑΣ να αποκαλεί μετανάστη «μπαμπουΐνο». Ο μετανάστης είναι ο Μουσταφά Χαλφούν, ένας από τους 300 απεργούς πείνας της Υπατίας και της……..
Θεσσαλονίκης, μέλος της επιτροπής των απεργών που έκανε τις συναντήσεις με τους υπουργούς. Ο Μ. Χαλφούν, επειδή μιλάει ελληνικά, κάνει το διερμηνέα ανάμεσα στους μπάτσους και τους άλλους μετανάστες. Ο διάλογος είναι ο εξής:

ΔΙΑΣ: Εχουνε χαρτιά σας είπα; Είναι νόμιμοι όλοι;

Μ. Χαλφούν: Ε, ναι!

ΔΙΑΣ: Δεν σου μίλησα εσένα, μπαμπουΐνε. Δε σου μίλησα εγώ, εντάξει; Το κατάλαβες; Σήκω και φύγε από δω πέρα. Το κατάλαβες;

Kαι στο 7:07 ακούγεται ο ίδιος μπάτσος ν’ αποκαλεί μετανάστη «βρωμιάρη»!

Να τον χαίρεσαι τον Χρυσαυγίτη σου (μήπως είναι ο μόνος;) Χρήστο Παπουτσή. Αλήθεια, εσύ όταν συζητούσες με τον Χαλφούν, στο κτίριο της ΓΣΕΕ, είχες την άποψη ότι συζητάς με άνθρωπο ή με πίθηκο;

Αλήθεια, θα ευαισθητοποιηθεί κανείς να ερευνήσει το περιστατικό;

YΓ: Αυτή τη στιγμή, 11 και 10 τη νύχτα, ο σύντροφος Γερ. Λιόντος μας ενημέρωσε τηλεφωνικά ότι μόλις τον παίρνουν από το κελί, όπου κρατούνταν μαζί με μετανάστες και τον πάνε σε άλλο κελί μόνο του. Διαπίστωσαν ότι συζητούσε συνεχώς με μετανάστες, είδαν και κάποια τηλεφωνήματα που έκανε και «θυμήθηκαν» ξαφνικά ότι θέλουν να… προστατέψουν την υγεία του. Μια ζωή γελοίοι μπάτσοι! Ο ίδιος, βέβαια, τους ξεκαθάρισε ότι δεν έχει υποβέλει κανένα αίτημα να του αλλάξουν χώρο κράτησης κι πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους μετανάστες συγκρατούμενούς του.

http://www.eksegersi.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *