Και ο Τζήμερος στο Ποτάμι; Ευχαρίστως να γίνω κι εγώ σταγόνα στο ποτάμι αν…

Άνοιγμα στο Σταύρο Θεοδωράκη και στο Ποτάμι έκανε μέσω σχολίου του στην προσωπική του σελίδα στο fb o πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά…

Σε μια κίνηση που τον τιμάει ο Θάνος Τζήμερος εμφανίστηκε κατ αρχήν θετικός για την κίνηση Στ. Θεοδωράκη που έβαλε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό και στα social media. Από κει και πέρα έθεσε κάποιες θεωρητικά απλές προϋποθέσεις για να συμμετάσχει στο φιλόδοξο εγχείρημα έστω και με το ρόλο… της σταγόνας όπως χαρακτηριστικά έγραψε.

Ολο το σχόλιο είναι το εξής:

Τον Σταύρο και τον εκτιμώ και τον συμπαθώ. Θεωρώ ότι είναι τίμιος και ευθύς. Δεν σημαίνει ότι επειδή δούλευε τόσα χρόνια στο Λαμπρακέικο είναι ο “άνθρωπος του Ψυχάρη”. Όλοι κάπου δουλεύαμε κάποτε. Απλώς ΠΡΕΠΕΙ να αποδείξει την ΜΗ ΣΧΕΣΗ του το ταχύτερον, και αυτό το νόημα είχε το σχόλιό μου. Διότι η ροή του ποταμού αμέσως μετά το ξέραμα της ελιάς ήταν τουλάχιστον κακό timing. Εμένα π.χ. άρχισαν να με χτυπούν τα μήντια μόλις έθιξα ευθέως τα συμφέροντά τους. Δεν γίνεται όμως να αναλύεις την κατάντια της Ελλάδας και να μην επισημαίνεις τον ρόλο των ΜΜΕ σ’ αυτήν. Τα δύσκολα για το “ποτάμι” θα φανούν μόλις εκφράσει θέσεις (και δη στα φλέγοντα θέματα) και όταν αρχίσουν να συρρέουν διάφορα περίεργα τοξικά ψάρια και αμφίβια που θα μυριστούν, όπως και με μας, ευκαιρία να αναδείξουν το συμπλεγματικό εγώ τους. Και φυσικά όταν θα πρέπει το “ενός ανδρός αρχή” να γίνει κόμμα με καταστατικά, ψηφοφορίες, στελέχη, όργανα, και όλα αυτά τα… γοητευτικά. Αν το “ποτάμι” εκτός από ρεύμα αποδείξει ότι διαθέτει δημοκρατική καθαρότητα και πολιτικό βάθος εγώ μετά χαράς θα συμμετείχα ακόμα και με τον ρόλο της σταγόνας.

logiastarata.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *