Γιατί και πως το ζήτημα της Κερατέας τους εκθέτει όλους

Το θέμα αυτό της Κερατέας έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα πάρα πολλούς.

Πρώτα πρώτα την κυβέρνηση που δίνει το δικαίωμα σε κάθε θεατή των videos που κυκλοφορούν στο Internet να μιλά για αυταρχισμό και φασιστικές πρακτικές βλέποντας απίστευτης βίας σκηνές από ΜΑΤ να επιτίθενται στα στενά της πόλης σε ότι κινείται αδιακρίτως και να σπέρνουν τον πανικό και την τρομοκρατία στους….
κατοίκους χωρίς κανένα προφανή λόγο πέραν τις επίδειξης δύναμης, εκδίκησης ή τσαμπουκά.
Δεύτερον τα κανάλια και τα ΜΜΕ που σε τόσο σημαντικές ταραχές όχι μόνο αποφεύγουν να πάρουν θέση αλλά ούτε καν παρουσιάζουν τα γεγονότα που κοντεύουν να εξελιχθούν εδώ και μήνες σε αντάρτικο, όταν μάλιστα όλοι θυμόμαστε την ευαισθησία τους στην προ μνημονίου και ΠΑΣΟΚ εποχή όπου κάθε χρήση γκλοπ από ΜΑΤ σε άμυνα συνιστούσε λόγο παραίτησης υπουργού και καταγγελίας της κυβέρνησης για παραβίαση των συνταγματικών δικαιωμάτων του πολίτη.
Τρίτον εκθέτει τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως της ΝΔ που δεν έχει πάρει καμία θέση στο ζήτημα και συμμετέχει με τον τρόπο αυτό στο κουκούλωμα της υπόθεσης εως ότου καμφθεί η αντίσταση των κατοίκων προκειμένου να υλοποιηθεί το σχέδιο για την κατασκευή του ΧΥΤΑ.
Επειδή όμως αυτό το Έργο είναι ιδιωτική επένδυση συμφερόντων που σχετίζονται με ΜΜΕ δίνουν το δικαίωμα στον καθένα να συνδέει και την ΝΔ με την διαπλοκή και τη στάση της ως αποτέλεσμα των ίδιων εξαρτήσεων που όλοι προσάπτουν στην κυβέρνηση, καθιστώντας την συνένοχη.
Η αδυναμία της ΝΔ να εισπράξει τη τεράστια φθορά της κυβέρνησης την καθιστούν περισσότερο προβληματική από το ΠΑΣΟΚ, γιατί ο κόσμος απορρίπτει την κυβέρνηση για τα σκληρά μέτρα που παίρνει ενώ την αντιπολίτευση την απορρίπτει χωρίς καν να θέλει να την δοκιμάσει, δεν την εμπιστεύεται, δεν τη θεωρεί αξιόπιστη λύση και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα που δεν φαίνεται να το έχει καταλάβει η ηγεσία της ΝΔ, ακόμα και αν το ΠΑΣΟΚ περάσει δεύτερο στις δημοσκοπήσεις τα ποσοστά της ΝΔ δεν επιτρέπουν καμία αισιοδοξία γιατί σε αυτές τις συνθήκες αυτά τα ποσοστά δηλώνουν απλά ανυπαρξία σχεδίου και δράσης και την εντάσσουν, όχι άδικα, στην πλευρά των συμφερόντων που εξυπηρετούνται και σήμερα από την κυβέρνηση του ΓΑΠ!
Τέλος αυτή η κατάσταση εκθέτει το πολιτικό μας σύστημα, την αποκαλούμενη Δημοκρατία μας και τις δομές του κράτους στο σύνολο του καθώς με τον κυκεώνα των νόμων και των ρυθμίσεων που εδώ και χρόνια με προχειρότητα και περιστασιακή εξυπηρέτηση διαφόρων σκοπιμοτήτων αποδόμησαν κάθε πλαίσιο όπου θα μπορούσαν με ήρεμο και πολιτισμένο τρόπο να επιλύονται τέτοιου είδους θέματα και προστριβές με δίκαιο και διαφανή τρόπο σεβαστό από όλους.

Μάκης Αρμενιάκος

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

4 Comments

  1. Ανώνυμος

    Αυτό που θα κάνουν είναι μια τέλεια χαβούζα , μια χωματερή εφάμιλλη των Λιοσίων , με γλάρους από επάνω και μπουλντόζες από κάτω να ανακατεύουν μαζί με τα σκουπίδια τα όνειρα μας και τις ζωές μας. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να φάνε το υστέρημα του Ελληνικού λαού μέσω των εργολάβων για να είναι αρεστοί στο νέο Θεό τους στην νέα τους θρησκεία ΤΟ ΧΡΗΜΑ .
    Θα μπορούσα να γράφω με τις ώρες αυτά που είδα και κατάλαβα τα τελευταία είκοσι χρόνια, αλλά δεν θέλω να σας κουράσω
    ΠΕΙΡΑΙΑΣ-70ετών

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΤΩ!!!
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΑΣ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ!
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ- ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!
    ΤΑ ΜΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΝ ΣΤΑΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.
    ΑΡΕ ΣΟΜΠΟΛΑΛΑΛΑΛΑΛΑΛΑΛΑ.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΒΛΕΠΕΤΕ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΘΑ ΑΦΗΝΑΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ.

    ΦΥΜΑΣΕ ΤΟ …Ο ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ ?

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΤΟΤΕ (ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ)ΤΟ ΕΠΑΙΖΑΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΟΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ,ΙΣΑ-ΙΣΑ ΝΑ ΜΑΣ ΜΑΛΑΚΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΕΔΩ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ.

    ΜΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΜΩΣ.. ΛΕΕΙ..ΟΠΟΙΟΣ ΣΚΑΒΕΙ ΤΟ ΛΑΚΚΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥΝΟΥ ΠΕΦΤΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕΣΑ…

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *