Έκρηξη σε εμπορικό κέντρο στη Νιγηρία

Έκρηξη σε εμπορικό κέντρο στη ΝιγηρίαΕυτυχώς δεν υπήρξαν θύματα 

Έκρηξη σημειώθηκε αργά χθες βράδυ σε ένα εμπορικό κέντρο στην Αμπούζα της Νιγηρίας, χωρίς να…
υπάρξουν θύματα ή ζημιές, ανακοίνωσαν η υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων και η αστυνομία.

Μετά την έκρηξη, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, οι υπηρεσίες ασφαλείας και δύναμη του στρατού απέκλεισαν την περιοχή και στη διάρκεια έρευνας εντόπισαν μια βόμβα που δεν είχε εκραγεί κοντά στο εμπορικό κέντρο. Η βόμβα εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη από τους πυροτεχνουργούς.

«Τα καταστήματα δεν υπέστησαν ζημιές. Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος κάτω από ένα δένδρο», δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας. Τα αίτια της πρώτης έκρηξης δεν έγιναν γνωστά και καμιά οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη. Στο εμπορικό κέντρο συχνάζουν διπλωμάτες, ξένοι επιχειρηματίες, ευκατάστατοι Νιγηριανοί και η πολιτική ελίτ της χώρας, όλοι τους αποτελούν εν δυνάμει στόχο της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.

Είναι η δεύτερη φορά που η πρωτεύουσα πλήττεται από βομβιστική επίθεση σε διάστημα δύο εβδομάδων. Στις 23 Ιουνίου βόμβα είχε εκραγεί έξω από νυχτερινό κέντρο στο οποίο σύχναζαν ξένοι και πλούσιοι Νιγηριανοί στην ίδια περιοχή της πρωτεύουσας.

Η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ ευθύνεται για σειρά αιματηρών επιθέσεων με εκατοντάδες νεκρούς, κυρίως τους τελευταίους μήνες και έχει ήδη πραγματοποιήσει επιθέσεις στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα της Νιγηρίας, με κυριότερη την επίθεση αυτοκτονίας εναντίον κτιρίου του ΟΗΕ.

(φωτογραφία αρχείου)

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *