Σούπερ βόμβα στον Κορυδαλλό


Γράφει ο Στέλιος Βραδέλης

Πάνω από 10 κιλά εκρηκτικής ύλης κοντά στον τοίχο των φυλακών!!!

Την ταυτότητα των δραστών που κρύβονται πίσω από τη χθεσινοβραδινή βομβιστική επίθεση έξω από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού αναζητεί η Αστυνομία.

Η ισχυρή έκρηξη, που ερμηνεύεται ως «μήνυμα» προς την Αστυνομία ότι δεν έχει τελειώσει η δράση των τρομοκρατών, σημειώθηκε χθες στις 22.12 έξω από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατούνται εννέα μέλη της οργάνωσης 17Ν.

Ο ωρολογιακός μηχανισμός, με περισσότερα από…..
.

10 κιλά εκρηκτικής ύλης σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, είχε τοποθετηθεί από τους δράστες σε μικρή απόσταση από τον εξωτερικό τοίχο των φυλακών Κορυδαλλού μέσα σε σακ βουαγιάζ. Πριν από τέσσερα χρόνια, στις 10 Ιουνίου 2006, βόμβα είχε τοποθετηθεί σχεδόν στο ίδιο σημείο από την οργάνωση Επαναστατική Ταξιαρχία και είχε αποφασιστεί η λήψη αυξημένων μέτρων ασφαλείας. Κατά τη χθεσινή επίθεση όμως δεν υπήρχε ούτε καν φωτισμός στον εξωτερικό τοίχο και η πρόσβαση των βομβιστών αποδείχθηκε πολύ εύκολη υπόθεση.

Πριν από την έκρηξη είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στον τηλεοπτικό σταθμό Αlter και στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» στις 21.45, στο οποίο άγνωστος ανέφερε ότι σε 27 λεπτά θα εκραγεί ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός στον εξωτερικό τοίχο των φυλακών Κορυδαλλού, στο ύψος της Γρηγορίου Λαμπράκη 199. Μάλιστα ο άγνωστος, ο οποίος δεν ανέλαβε την ευθύνη για λογαριασμό κάποιας οργάνωσης, έδωσε ακριβείς οδηγίες εκκένωσης των πολυκατοικιών που βρίσκονται γύρω από το σημείο.

Μεγάλες ζημιές

Από τη δυνατή έκρηξη τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι από θραύσματα γυαλιών μία γυναίκα που έμενε στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη 195. Σημαντικές υλικές ζημιές προκλήθηκαν στον εξωτερικό τοίχο των φυλακών, σε παρακείμενο σούπερ μάρκετ, σε ένα εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, μια αντιπροσωπεία δικύκλων, αλλά και στις εισόδους και τις προσόψεις τριών πολυκατοικιών που βρίσκονται κοντά στο σημείο της έκρηξης.

Η έκρηξη έγινε αισθητή σε πολύ μεγάλη απόσταση από το σημείο όπου σημειώθηκε. Είναι χαρακτηριστικό πως το κέντρο της Αμεσης Δράσης δέχθηκε κλήσεις πολιτών από Αμπελοκήπους, Βύρωνα, Παγκράτι, αλλά και τα νότια προάστια, που πίστεψαν πως η έκρηξη έγινε στην περιοχή τους! Η περιοχή παρέμενε αποκλεισμένη μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες από τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες αναζητούσαν υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού. Σε πολύ μικρή απόσταση από το σημείο της έκρηξης βρίσκεται και το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ενώ δεκάδες είναι οι αστυνομικοί που βρίσκονται σε σταθερές σκοπιές ή εκτελούν περιπολίες γύρω από τις φυλακές του Κορυδαλλού.

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, η οποία ανέλαβε την υπόθεση, εκτιμούν πως πρόκειται για επίθεση με έντονο συμβολισμό και σχετίζεται με τις πρόσφατες συλλήψεις μελών του Επαναστατικού Αγώνα. Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στην Αντιτρομοκρατική είναι η μη ανάληψη της ευθύνης από κάποια οργάνωση, που όπως εκτιμούν μπορεί να σημαίνει και νέο χτύπημα.

tanea.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *