Νέα σελίδα για τις προσλήψεις


Καινούργια σελίδα στην ιστορία του ΑΣΕΠ χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής, Γ. Βέης, την ψήφιση του νόμου 3812/2009 του υπουργείου Εσωτερικών για τις προσλήψεις, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χτες για την ετήσια έκθεση του οργανισμού για το 2009.

Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, που ανακοίνωσε την προκήρυξη νέου διαγωνισμού για την κάλυψη 3.000 μόνιμων θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού μέχρι το τέλος του 2010, επανέφερε την πρότασή του για «κυλιόμενους πίνακες» επιτυχόντων οι οποίοι θα ανανεώνονται κάθε χρόνο αντί των διαγωνισμών μόνιμου προσωπικού.
Νέα σελίδα για τις προσλήψεις

Αναφέρθηκε κυρίως στη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει η Ανεξάρτητη Αρχή με τη συμβολή των νέων τεχνολογιών και επεσήμανε ότι….

το ΑΣΕΠ χρειάζεται προσωπικό και πιστώσεις προκειμένου να επιταχυνθούν οι χρόνοι εξαγωγής αποτελεσμάτων στους διαγωνισμούς που προκηρύσσονται.

Ο κ. Γ.Βέης υπέβαλε χθες το μεσημέρι στον πρόεδρο της Βουλής, κ. Πετσάλνικο, την Ετήσια Εκθεση του ΑΣΕΠ για το 2009, σε ηλεκτρονική μορφή.

Η Ανεξάρτητη Αρχή ολοκλήρωσε, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, τις διαδικασίες πλήρωσης 13.064 θέσεων τακτικού και ειδικού επιστημονικού προσωπικού, καθώς και 29.559 θέσεων εποχικού προσωπικού, και περάτωσε 21 επιθεωρήσεις, για περιπτώσεις προσλήψεων που υπήρχε καταγγελία για παρανομία, για τις οποίες συνέταξε πορίσματα σε 15 υποθέσεις, ενώ οι 6 μπήκαν στο αρχείο ελλείψει σοβαρών στοιχείων.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Γ. Βέης αναφερόμενος στον νόμο για τις προσλήψεις (3812/2009) επεσήμανε ότι περιλαμβάνει αρκετές από τις προτάσεις του ΑΣΕΠ, μία εκ των οποίων ήταν ο έλεγχος όλων των προσλήψεων του δημόσιου τομέα.

Προαναγγελία
Προαναγγέλλοντας τη λειτουργία του «ηλεκτρονικού- ΑΣΕΠ», ενημέρωσε ότι η Ανεξάρτητη Αρχή έχει αποστείλει περίπου 20.000 SMS σε συμμετέχοντες σε διαγωνισμούς με τα οποία γνωστοποιούσε την εκκίνηση των διαδικασιών ενστάσεων και τόνισε ότι από το καλοκαίρι το ΑΣΕΠ θα δέχεται «ηλεκτρονικές» αιτήσεις από τους υποψηφίους.

Τέλος, αναφέρθηκε στο έργο αξιολόγησης της νομιμότητας των συμβάσεων έργου που του ανέθεσε το υπουργείο και ανακοίνωσε ότι αξιολογήθηκαν 39.300 συμβάσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 32.000 περίπου.

Μιλώντας για το τεστ δεξιοτήτων, το οποίο πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ ανέφερε ότι αποτελεί κοστοβόρα διαδικασία για το ΑΣΕΠ και ότι δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση για το πότε θα πραγματοποιηθεί.

www.ethnos.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *