Γ.Παπανδρέου: Έφθασε ο κόμπος στο χτένι με τις ΔΕΚΟ

Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει με οποιοδήποτε κόστος στις αλλαγές και στις μεταρρυθμίσεις, με αιχμή τού δόρατος τις ΔΕΚΟ, επαναλαμβάνει ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η προσπάθεια απαιτεί τη δημιουργία κλίματος συναίνεσης, την οποία και θα επιδιώξει η κυβέρνηση.
Ο Γ. Παπανδρέου, με συνέντευξή του…….
στην εφημερίδα “Καθημερινή της Κυριακής” επικρίνει την τακτική δεκαετιών που ακολουθήθηκε στις ΔΕΚΟ και διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνηση πως “έφθασε ο κόμπος στο χτένι”.

“Ανεχθήκαμε να έχουμε ΔΕΚΟ με πελώρια ελλείμματα ή μέτριες υπηρεσίες και πληρώσαμε όλοι ένα πανάκριβο λογαριασμό. Σήμερα έφτασε η ώρα να λύσουμε και αυτό το πρόβλημα γιατί δεν πάει άλλο”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γ. Παπανδρέου.

Προσθέτει, δε, πως “η κυβέρνηση θα επιδιώξει τη δημιουργία κλίματος συναίνεσης με σοβαρή διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους”, την οποία χαρακτηρίζει εθνική επιταγή, ενώ εκφράζει τη βεβαιότητά του οτι η τέταρτη δόση του δανείου, αλλά και η επιτυχής ολοκλήρωση της προσπάθειας εξόδου της χώρας από την κρίση δεν πρόκειται να τεθούν σε κίνδυνο.

Αναφερόμενος στο μνημόνιο, ο Γ. Παπανδρέου τονίζει ότι ήταν το αποτέλεσμα μιας πολύπλευρης κρίσης που μάστιζε τη χώρα και οχι η αφετηρία της.

Για μία ακόμη φορά, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι δεν θα θιγούν περισσότερο οι συντάξεις και οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων ούτε θα επιβληθούν νέοι φόροι, εκτός αυτών για τους οποίους η κυβέρνηση έχει ήδη δεσμευτεί.

Ακόμα, δεν κρύβει τον προβληματισμό του για τις εξελίξεις στην Ευρώπη και στη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού στήριξης των “ευπαθών” χωρών της ευρωζώνης, σημειώνοντας ότι “όλες οι προτάσεις είναι αντικείμενο συνεχών διαβουλεύσεων”.

ENET

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

8 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΟΛΗ Η ΦΑΣΑΡΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Ο ΑΛΗΤΗΣ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕ.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    "Ανεχθήκαμε να έχουμε ΔΕΚΟ με πελώρια ελλείμματα ή μέτριες υπηρεσίες και πληρώσαμε όλοι ένα πανάκριβο λογαριασμό" ΝΑΙ ΕΧΕΙΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΞΟΔΕΥΕΣΤΕ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ!!!!!! Α ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΤΑΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΣΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΗΡΘΑΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ ΔΙΠΛΑ ΚΑΙ ΤΡΙΠΛΑ ΑΛΛΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΓΑΜΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΛΕΦΤΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ !!!!!!!!!

    ΒΑΣΙΛΗΣ.Π

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Το νόμισμα, από τη μιά γράφει ΔΕΚΟ και από την άλλη ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο νόμισμα είναι. Υποδιαιρείται σε Α. Παπανδρέου, ΑΚ. Τσοχατζόπουλο, Κ. Λαλιώτη, Μ. Κουτσόγιωργα, Ε. Γιαννόπουλο και πάει λέγοντας. Η άλλη πλευρά όμως είναι πάντα μία: ΔΕΚΟ. Αυτά που λέει σήμερα ο ΓΑΠ, να τα πεί πρώτα στη συνομοταξία του.

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Εσύ μας ξεφτίλησες στην Ευρώπη και με καρπαζιές και βρισιές μας στήριξαν, ενώ τους Ιρλανδούς τους παρακαλάνε να τους σώσουν και κάνουν και τεμενάδες! Άχρηστε!

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΠΡΟΔΟΤΗ.ΔΟΥΛΕ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ.ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.ΤΟΝ ΠΕΡΣΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ Κ ΤΟΝ ΠΑΤΑΚΟ ΦΑΣΙΣΤΑ.ΔΟΛΟΦΟΝΕ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ.ΕΣΥ ΣΚΩΤΟΣΕΣ ΤΗΝ ΦΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΕΣΥ ΑΛΗΤΗ.ΕΣΥ ΔΙΕΛΥΣΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ ΖΩΟ.ΤΗΝ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ.ΔΕΝ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ ΕΓΩ ΠΥ ΣΕ ΨΗΦΙΖΩ Κ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΗΝ ΚΑΝΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ.ΑΝ ΗΞΕΡΑ ΕΤΣΙ ΔΑΓΚΩΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΘΑ ΤΟ ΕΡΙΧΝΑ.

    Reply
  6. Ανώνυμος

    ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΙΣΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ. ΤΙΣ ΔΕΚΟ ΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΚΑΝΑΤΕ ΠΟΥΤ@Ν@. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕ ΘΑ ΑΝΕΧΘΕΙΤΕ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ? ΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΣΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΙΣ ΧΑΡΙΣΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΜΑΓΚΕΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΕΞΥΓΕΙΑΝΟΥΝ? ΕΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙΤΕ, ΤΟΤΕ ΕΣΑΣ ΤΙ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΧΡΗΣΤΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ? ΑΜΑ ΕΙΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΙΖΕΤΕ. ΠΟΥΤ@Ν@ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.
    ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΘΙΓΟΥΝ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΦΟΡΟΙ, ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ, ΑΣΕ! ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ, ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΣΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΣΑΣ. ΕΙΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΨΕΥΤΕΣ! ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΦΟΜΟΙΩΣΕΙ…
    ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

    Reply
  7. Ανώνυμος

    Και που ξέρεις από χτένια εσύ που πληρώνεις αδρά να σου κουρέψουν άλλοι τις 5 τρίχες της κασίδας σου;

    Reply
  8. Ανώνυμος

    ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΣΑΜΠΑ ΡΕ ΚΟΠΡΙΤΗ;
    ΗΔΗ Η ΔΕΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ 30% ΕΠΑΝΩ.
    ΣΕ ΟΤΙ ΔΕ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ, ΠΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΒΑΛΕΙ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΩΦΕΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ;

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *