Ελλάδα=Τράπεζες?

Παρακολουθώ σε όλα τα ”ελληνικά ” ΜΜΕ, να μεταδίδουν και να προσπαθούν να μας πείσουν ότι με τη νέα συμφωνία επιτεύχθηκε η διάσωση της Ελλάδας!? Και σκέφτομαι, από πότε η διάσωση των τραπεζών , ταυτίζεται με την ”διάσωση” του Ελληνικού Έθνους? Αναγνωρίζω , ότι η οικονομική δραστηριότητα είναι μια από τις βασικές παραμέτρους, στην κρατική και ….
κοινωνική λειτουργία, αλλά το να αναβαθμίσουμε , τις ΄”αγορές” και τις τράπεζες σε απαραίτητο και πρωταρχικό συστατικό της εθνικής μας ταυτότητας, αυτό πάει πολύ.Το κράτος υποτίθεται ότι ρυθμίζει και ελέγχει την οικονομική δραστηριότητα και όχι το αντίστροφο. Με το να δεχόμαστε (όπως ομολογούν κυνικά στη Βουλή οι πολιτικοί ”μας”), τις τράπεζες , δηλαδή τις ιδιωτικές εταιρείες ότι αποτελούν εγγενές συστατικό της Ελλάδος ως εθνική οντότητα και το κατά απόλυτη προτεραιότητα κριτήριο χάραξης εθνικής στρατηγικής, αυτό είναι το μοιραίο βήμα.Εφόσον γίνει αυτό αποδεκτό, τότε άμεσα σημαίνει κατάλυση του Συντάγματος, κατάλυση του πολιτεύματος( θα πρέπει να αναγράφεται ως ”Χρηματιστιριακή Δημοκρατία” και όχι κοινοβουλευτική Δημοκρατία), κατάλυση της λαικής και εθνικής κυριαρχίας και αναγνώριση της Τραπεζικής και Εταιρικής κυριαρχίας.
Το να το αποδέχονται τα ΜΜΕ και το πολιτικό σύστημα, ίσως μπορεί να δικαιολογηθεί ,άν σκεφτούμε ότι η στήριξη του τραπεζικού συστήματος αποτελεί για αυτά το ένστικτο της αυτοσυντήρησης τους, αλλά εμείς το αποδεχόμαστε?

Αναγνωστης

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *