Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος συμφωνεί με το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων (!!!)

Την πρόθεση της Εκκλησίας να μείνει αποστασιοποιημένη όσον αφορά στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών, εξέφρασε ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, ο κ. Χρυσόστομος ανέφερε πως «η Εκκλησία ούτε συναινεί, ούτε συγχαίρει την απόφαση του υπουργικού για το σύμφωνο συμβίωσης αλλά ούτε και θα το πολεμήσει». Ωστόσο, ζήτησε από τη Βουλή να προσέξει τις δικλείδες ασφαλείας για το θέμα των υιοθεσιών καθώς, όπως είπε, «δεν πιστεύει πως τέτοια ζευγάρια μπορούν να βγάλουν υγιή παιδιά στην κοινωνία».

Ο υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος, δήλωσε ότι «με το νομοσχέδιο, ρυθμίζονται όλοι οι όροι και τα έννομα αποτελέσματα της συμβίωσης, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη λήξη της». Επίσης, περιλαμβάνει διατάξεις αναφορικά με «τη ρύθμιση ζητημάτων που αφορούν στην ιδιότητα των παιδιών».

Το Σύμφωνο, αφορά ενήλικες Κύπριους πολίτες, ενώ μπορεί να συναφθεί και μεταξύ Κυπρίων και αλλοδαπών ή Κυπρίων και Ευρωπαίων πολιτών, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Για αλλοδαπούς, οι οποίοι συνάπτουν το σύμφωνο συμβίωσης στην Κύπρο, δεν θεωρείται απαραίτητο ότι τους παραχωρείται αυτόματα και άδεια παραμονής στο νησί.

Εκτός από τις πρόνοιες που αφορούν τη σύναψη του Συμφώνου, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει και πρόνοιες που σχετίζονται με τη λύση ενός συμφώνου συμβίωσης, η οποία μπορεί να γίνει είτε από κοινού από τους δύο συντρόφους είτε μονομερώς.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *