Σφίγγουν τα “λουριά” στο Δημόσιο: Επιταχύνονται οι πειθαρχικές διαδικασίες

Στο πλαίσιο ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης για την ενίσχυση του πειθαρχικού ελέγχου και της ..

πειθαρχικής ευθύνης στο δημόσιο τομέα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ανακοίνωσε την επιτάχυνση της εξέτασης πειθαρχικών υποθέσεων, με πάνω από 100 απολύσεις υπαλλήλων τον τελευταίο μήνα.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπέγραψε εγκύκλιο για την επιτάχυνση των πειθαρχικών διαδικασιών για τους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς και για την άρση πιθανόν αιτιών ακυρότητας αυτών των διαδικασιών.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, τα Πρωτοβάθμια Πειθαρχικά Συμβούλια οφείλουν πλέον να αποστέλλουν στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο πλήρεις τους φακέλους των υποθέσεων, συνοδευόμενους και από κατάλογο περιεχομένων εγγράφων.

Παράλληλα επιταχύνονται οι πειθαρχικές διαδικασίες και οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων για ποινικούς και πειθαρχικούς λόγους όπως και η έξοδος σε αυτοδίκαιη αργία για πειθαρχικούς λόγους.

Το εν λόγω σχέδιο κινείται σε τρεις βασικούς άξονες:

Στην ενίσχυση και απρόσκοπτη λειτουργία των Πειθαρχικών Συμβουλίων με στόχο τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας τους και την κατά το δυνατόν ταχύτερη εξέταση και ολοκλήρωση των υποθέσεων.

Στην αντιμετώπιση του φαινομένου των αδικαιολογήτως απόντων με το συστηματικό έλεγχο της τήρησης του ωραρίου εργασίας σε όλο το Δημόσιο Τομέα και την επιβολή κυρώσεων σε περιπτώσεις παραβίασής του.

Στην επικαιροποίηση των ατομικών μητρώων των δημοσίων υπαλλήλων με ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση του φαινομένου των πλαστών δικαιολογητικών.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *