Ιστορίες καθημερινής τρέλας

Πως θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος τις υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων και…

όλων των δήμων στην Ελλάδα?

Με την υπόθεση της μικρής Μαρίας έμαθαν οι ανευθυνο-υπεύθυνοι την γελοιότητα του θέματος.

Σήμερα μάθαμε ότι τα δηματολόγια και το σύστημα των ληξιαρχικών εγγραφών είναι διάτρητο έχει σοβαρές ελλείψεις και παρωχημένες διαδικασίες…και τι εννοώ 2 χαρακτηριστικές περιπτώσεις : πρόσφατα μητέρα που είχε χάσει τον σύντροφο και πατέρα του παιδιού της πήγε σε κεντρικό ΚΕΠ των Αθηνών να ζητήσει την οικογενειακή κατάσταση του θανόντος προκειμένου να διευθετήσει γραφειοκρατικές εκκρεμότητες του μικρού παιδιού της, με έκπληξη άκουσε ότι η μητέρα του παιδιού δεν μπορεί να απαιτήσει έγγραφα εάν πριν δεν αποδείξει εγγράφως ότι έχει την επιμέλεια του εν λόγω παιδιού. Ο μόνος τρόπος να το αποδείξει είναι με δικαστικό έγγραφο.

Έτσι λοιπόν επισκέφθηκε τον εισαγγελικό λειτουργό όπου θα της έδινε την λύση ως ο πλέον αρμόδιος ο οποίος την πληροφόρησε ότι την επιμέλεια την έχει αυτοδίκαια και δεν υπάρχει κάποιο χαρτί που να το αποδεικνύει..απουσία τέτοιου αποδεικτικού ο δήμος αρνήθηκε να της δώσει τα έγγραφα που αφορούσαν τον μικρό παιδί της και ο εισαγγελικός λειτουργός την ενημέρωσε ότι αδυνατεί να εκδώσει τέτοιο έγγραφο εφόσον έχει αυτοδίκαια την επιμέλεια.

Μία άλλη παράδοξη ιστορία αφορά ένα νεογέννητο που η οικογένεια έκανε ονοματοδοσία κατά την γέννηση και 2 χρόνια μετά στην βάπτιση έδωσε διαφορετικό όνομα από την ονοματοδοσία.

Σας πληροφορώ ότι το βαπτιστικό όνομα δεν περάστηκε ποτέ επίσημα στο ληξιαρχείο γιατί δεν το δέχτηκαν ποτέ με το έτσι θέλω και χωρίς καμία δικαιολογία….

Γράφει η Ανθή Λαμπροπούλου
για το www.news4all.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *