Έχασε τη γαλάζια σημαία παραλία στο Ρέθυμνο

Αφαιρέθηκε από δεκατρείς ακτές της χώρας φέτος το βραβείο Γαλάζια Σημαία, επειδή… δεν πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια του προγράμματος, όπως διαπιστώθηκε από τις επιθεωρήσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ανάμεσα στις παραλίες που έχασαν τη γαλάζια σημαία και μια στο Ρέθυμνο.
Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, έγινε γνωστό από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης που είναι αρμόδια για το εν λόγω πρόγραμμα, ότι τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Κρίσεων και η Συντονιστική Επιτροπή του Προγράμματος, διαπίστωσαν μεν την πολύ καλή ποιότητα των νερών κολύμβησης, αξιολόγησαν όμως τις σοβαρές ελλείψεις στην επιβεβλημένη παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους στην τήρηση των κριτηρίων του βραβείου Γαλάζιες Σημαίες, που αναφέρονται σε καθαρότητα, ορθή πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και δράσεις προστασίας περιβάλλοντος ακτής και παράκτιου χώρου.
Πρόκειται σύμφωνα με το newsbeast για τις ακτές Αγγελοχώρι του Δήμου Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης, Αγ. Ιωάννη, Αγ. Στέφανο, Αυλάκι, Αστρακερή, Μωραϊτικα και Canal D’Amour στο Δήμο Κέρκυρας, Βατερά του Δήμου Λέσβου, Αγ.Γαλήνη/Ύστερο Βαρκοτόπι στο Δήμο Αγ. Βασιλείου Ρεθύμνης, Πυθαγορείου και Ποτοκάκι 2 στο Δήμο Σαμίου και Αγ. Φωτεινή και Καρφάς στο Δήμο Χίου.

prismanews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *