ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΕΛΤΑ: “Έχουμε κι εμείς μερίδιο ευθύνης”


Στo studio του “e-Rock.gr” βρέθηκε χθες το απόγευμα ο μουσικός και πρώην μέλος των Stereo Nova, Μιχάλης Δέλτα, καλεσμένος στην ραδιοφωνική εκπομπή “Τα Ρεμάλια” των Βαγγέλη Σπυράκη και Νίκου Δαδούση.

Συνομιλώντας με “Tα Ρεμάλια” του “e-Rock.gr”, o Μιχάλης Δέλτα, υπογράμμισε, πως το πάθος του για την μουσική προϋπήρχε από τα παιδικά του χρόνια και ότι η μουσική τον βοηθούσε να εξελίσσεται ως άνθρωπος. Μάλιστα ενθυμούμενος την εφηβική του ηλικία, αποκάλυψε πως άκουγε punk και πως αν και το είχε ξεκινήσει, διέκοψε το ωδείο, αφού δεν του άρεσε ο τρόπος με τον οποίο γίνονταν το μάθημα.

Σε ερώτηση του Νίκου Δαδούση για το που οφείλεται η

μεγάλη επιτυχία των Stereo Nova, απάντησε: “Ήταν η ικανότητα δύο αντρών να λειτουργήσουν σαν μια μονάδα και να επικοινωνούν εντελώς ψυχικά. Επειδή έβγαινε και στη μουσική μας, πιστεύω αυτό ήταν και ο λόγος που ο κόσμος ταυτίστηκε και συγκινήθηκε με αυτό το νέο είδος μουσικής που έφερε το συγκρότημα…”.

Σε σχετική ερώτηση του Βαγγέλη Σπυράκη για τη γνώμη του σχετικά με το παράνομο downloading μουσικής, απάντησε πως είναι απογοητευμένος με τους νέους “διότι έπαψαν να είναι ακροατές της μουσικής. Όταν ένα παιδί απλά κατεβάζει το album ενός συγκροτήματος, δεν μπορεί να εκτιμήσει πραγματικά τον αγώνα, τον τρόπο και τη δυσκολία με την οποία δημιουργήθηκε…”.

Η συζήτηση όμως κινήθηκε και σε μονοπάτια πέρα από τη μουσική. Με αφορμή τα όσα έγιναν τις μέρες που πέρασαν στην Αθήνα, είπε ότι δεν θα κατέβαινε πότε σε μια πορεία διότι “πολύ απλά η πορεία που κάνω είναι επί καθημερινής βάσης. Μην ξεχνάτε επίσης πως δε φταίνε μόνο οι κυβερνήσεις για αυτό που γίνεται, αλλά έχουμε και εμείς ένα σημαντικό μερίδιο ευθύνης. Μεταμορφωθήκαμε σε μια κοινωνία κατανάλωσης, όπου ο καθένας έχει από 2 αυτοκίνητα, 10 ζευγάρια παπούτσια και καταναλώνει άσχετα πράγματα συνεχώς…”.

Τηλεόραση δεν ανοίγει καθόλου μια και όπως πιστεύει ο ίδιος δεν την εμπιστεύεται καθόλου, τόνισε όμως πως του αρέσει να ενημερώνεται από συγκεκριμένες εφημερίδες και το διαδίκτυο.

Απαντώντας στις δεκάδες ερωτήσεις των ακροατών του ραδιοφώνου του “e-Rock.gr”, όπως το γιατί πιστεύει ότι οι περισσότεροι καλλιτέχνες είναι ομοφυλόφιλοι, δήλωσε: “Mόνο σε αυτό το χώρο μπορούν πραγματικά να αισθάνονται και να πράττουν ελεύθερα, χωρίς συμβιβασμούς. Γενικά όμως οι άνθρωποι πρέπει να συμφιλιώσουν την αρσενική με τη θηλυκή τους πλευρά και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την ένωση των δύο αυτών διαφορετικών πλευρών της προσωπικότητάς τους. Μόνο όταν γίνει αυτό θα μπορέσουμε να βρούμε την προσωπική μας γαλήνη. Για να μπορέσουμε να καταλάβουμε το σώμα μας, πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στον ίδιο τον εαυτό μας. Άλλωστε το σώμα μας είναι το ποιο ιερό κομμάτι του εαυτού μας…”.

http://www.e-rock.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *