Χ. Παμπούκης «Ύστατη λύση οι εκλογές»

Σε συνέντευξή του στη «Real News» ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης τονίζει ότι οι εκλογές αποτελούν ύστατη λύση, «όταν ο πρωθυπουργός κρίνει ότι δεν υπάρχουν οι πολιτικές και κοινωνικές προϋποθέσεις για να επιτελέσει το εθνικό του καθήκον», τονίζει. Παράλληλα τάσσεται υπέρ ενός προσκλητηρίου από τον πρωθυπουργό σε δυνάμεις και πρόσωπα εκτός ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να….
συμμετάσχουν στην κυβέρνηση. «Το προσκλητήριο στους αρίστους είναι διαρκές… Η κρίση θέλει λύσεις και δεν ανέχεται στερεότυπα. Έχουμε πρωθυπουργό ο οποίος έχει αποδείξει ότι τολμά και δεν εγκλωβίζεται σε στερεότυπα», σημειώνει και τονίζει ότι θα χρειαστούν γενναίες αποφάσεις και πως η νέα φάση θέλει εθνική συνεννόηση για μια εθνική προσπάθεια.

http://politicanea.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

3 Comments

  1. Ανώνυμος

    Έπειτα από 1,5 χρόνια σκληρής ύφεσης, έχοντας γίνει όλοι σοφότεροι, βλέπουμε με καθαρή κρίση ότι η πολιτική που επέλεξε ο βασικός υπεύθυνος της καταστροφής, ο κ. Παπακωνσταντίνου, ήταν απόλυτα λανθασμένη και τρομακτικά επιζήμια για τη χώρα μας. Βλέπουμε τώρα με τη σοφία του χρόνου, ότι είχαν δίκιο όσοι (γραφικούς τους λέγαμε τότε) ζητούσαν την άρνηση πληρωμής του χρέους.
    Μέσα στο απόλυτο χάος υπάρχει ακόμα μια ελπίδα και ένα ισχυρό όπλο στα χέρια της επόμενης κυβέρνησης:

    Το χρέος μπορεί ακόμα να κηρυχθεί απεχθές και μη πληρωτέο, ακολουθώντας το παράδειγμα της Αργεντινής που προχώρησε σε ‘’κούρεμα’’ 75%

    Το νέο χρέος (110 δις) που ‘’κατάφερε’’ να μας φορτώσει ο αδαής υπουργός, βασίζεται σε μια σύμβαση ιδιαζόντως ειδεχθή, πρωτόγνωρη στα παγκόσμια χρονικά, η οποία δεν έχει καν κυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο. Η εφαρμογή της βασίζεται σε μια αντισυνταγματική τροπολογία, η οποία δίνει το –μοναρχικό- δικαίωμα στον υπουργό οικονομικών να υπογράφει οποιεσδήποτε δανειακές συμβάσεις, που δεσμεύουν τη χώρα και τους πολίτες της για δεκαετίες. Είναι προφανές, ότι η συγκεκριμένη σύμβαση και μάλιστα με τον τρόπο που επεβλήθη στη χώρα μας, αποτελεί κουρελόχαρτο ενώπιον οποιουδήποτε εγχώριου ή διεθνούς δικαστηρίου.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Τα διλλήματα είναι για τα μούτρα τους… στα παπάρια μας εδω που έχουμε φτάσει, αυτοί έχουν σκεφτεί οτι θα χάσουν τη μισθάρα τους και οτι σε απλά ελληνικά, κινδυνεύουν με πολύ ξύλο από αποφασισμένους που τυγχάνει να είναι πεινασμένοι – βουρλισμένοι – απογοητευμένοι;
    Δεν θα ήταν κακό να λέγανε για μια φορά οτι απλά είμαστε ΑΧΡΗΣΤΟΙ, δεν έχουμε πλάνο και πάμε σε εκλογές.

    Θα τα πούμε giorgo… και πούσαι, αν ο φίλος του πατέρα σου (καντάφι) έχει 40 γκόμενες για προστασία, εσυ κοίτα να σε έχουν 24ωρες το 24ωρο σε αλεξίσφαιρο κουβούκλιο.

    Τα ήξερες όλα, ας πρόσεχες…

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *