Πρωτοβουλία Ασφαλισμένων ΟΑΕΕ κατά Άδωνι Γεωργιάδη

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε την Παρασκευή στη Βουλή:

“Τα αποθεματικά κεφάλαια των ασφαλιστικών ταμείων είναι χρήματα που δεν…

φθάνουν για να καλύψουν τους ανασφάλιστους. Μετά βίας φθάνουν για τους ασφαλισμένους. Ο μόνος τρόπος για να καλύψουμε τους ανασφάλιστους μπορεί να γίνει από τον προϋπολογισμό δηλαδή από τους φόρους”

Υπενθυμίζουμε στον κύριο Υπουργό ότι η καταδίωξη των «ασφαλισμένων» του ΟΑΕΕ που αδυνατούν λόγω της κρίσης να πληρώνουν τις υπέρογκες εισφορές τους από την κυβέρνηση είναι ανηλεής: ποινικές διώξεις, κατασχέσεις, δημεύσεις περιουσίας και βεβαίως διακοπή παροχής υπηρεσιών υγείας.

Πάνω από 370.000 συμπολίτες μας έχουν βρεθεί, μαζί με τα εξαρτημένα μέλη της οικογένειάς τους, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, και μάλιστα ενώ πλήρωναν ανελλιπώς τα προηγούμενα χρόνια.

Η πρωτοβουλία Ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ αντιΔράστε προτείνει:

• Να διαχωριστεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από την συνταξιοδοτική ασφάλιση και να συνεχίζεται κανονικά για όλους αυτούς που την πληρώνουν.
• Να μοιράζονται τα χρήματα από την φορολογία με ισονομία στους ασφαλισμένους των διαφορετικών ταμείων: είναι ανήθικο ακόμα και σήμερα να επιδοτείται κάθε ασφαλισμένος του προνομιούχου ταμείου του ΤΑΠ-ΟΤΕ με €11.000 τον χρόνο από τον κρατικό προϋπολογισμό, έναντι €2.400 για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ!
• Να αποταμιεύουν οι ασφαλισμένοι για σύνταξη αυτά που μπορούν, όσο και όπως μπορούν, με τη δημιουργία ατομικών ανταποδοτικών λογαριασμών για κάθε ασφαλισμένο, με βάση τους οποίους θα υπολογίζεται η σύνταξή τους.

Ήδη πάνω από 40.000 έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες αντιδρούν, ο Υπουργός Υγείας μπορεί να στρέψει το αυτί του και να ακούσει !

Συνεχίζουμε να πιέζουμε την Κυβέρνηση για να μην μείνει κανείς ασφαλισμένος του ΟΑΕΕ χωρίς περίθαλψη!

Στηρίξτε την πρωτοβουλία μας: http://www.oxialloiforoi.gr/site/aitisi-pros-oaee-teve

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *