Παρέμβαση Πατέρα κατά δημοσιογράφου

Υπάρχει Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών; Ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα των μελών της ή αδιαφορεί πλήρως; Τα δύο ερωτήματα κυκλοφορούσαν το απόγευμα της Τετάρτης σε όλα τα δημοσιογραφικά γραφεία όταν έγινε γνωστή η κίνηση πρώην προέδρου μεγάλη ΠΑΕ να εκφράσει τα παράπονά του σε ιδιοκτήτη δημοσιογραφικού ομίλου για τα ρεπορτάζ και τα σχόλια συντάκτη που…..
ασχολείται χρόνια με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ.

Με την εις άτοπον απαγωγή, στο μυαλό όλων πήγε το όνομα του Νικόλα Πατέρα, του μοναδικού πρώην ποδοσφαιρικού παράγοντα με δυνατότητα να επικοινωνήσει απ’ ευθείας με τον Γιώργο Μπόμπολα, τον Σταύρο Ψυχάρη και τον Γιάννη Αλαφούζο.

Αν όντως είναι ο Πατέρας ο παράγοντας που ζήτησε τη λήψη μέτρων για τον συνετισμό του συντάκτη, εύλογα βρίσκουμε και τον δημοσιογράφο που μπήκε στο σημάδι.

Είναι γνωστό στην αθλητική πιάτσα και στα δημοσιογραφικά γραφεία πως ο δημοσιογραφικός όμιλος του Φαλήρου αντιμετωπίζει θετικά τον Παναθηναϊκό, άρα και τον Πατέρα, το όνομα του οποίου έπαιξε δυνατά για το ενδεχόμενο να επενδύσει στον ΣΚΑΪ και στην Καθημερινή.

Καλές δημοσιογραφικές άκρες διατηρεί ο πρώην πρόεδρος του «τριφυλλιού» και στον ΔΟΛ παρά την απομάκρυνση από τον όμιλο της εφημερίδας «Η Εξέδρα», στην οποία είχε εξαιρετικές προσβάσεις.

Άρα, τι μένει;

Μόνο ο «Πήγασος» και κάποιος από τους Κώστα Μανωλιουδάκη, Κώστα Γουλή και Στέλιο Σαρέσκο.

Μία πρόχειρη ματιά στα πιο πρόσφατα κείμενα των τριών δημοσιογράφων οδηγεί στο συμπέρασμα πως εκείνος που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του Πατέρα ήταν ο Σαρέσκος, ο οποίος την περασμένη Κυριακή ανέλυε στο «Έθνος» τις ευθύνες του πρώην παράγοντα για την τραγική οικονομική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται σήμερα ο Παναθηναϊκός.

Αν πράγματι πήγε ο Πατέρας στον Πήγασο και έθεσε θέμα για τα ρεπορτάζ του Σαρέσκου, ο καθένας αντιλαμβάνεται πως η έννοια της ελευθεροτυπίας έχει χαθεί προ πολλού στη χώρα μας.

Όλοι επιδιώκουν να ελέγχουν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο τα ρεπορτάζ και να επιθυμούν να διαμορφώνουν την κοινή γνώμη ανάλογα με τα συμφέροντά τους.

Είτε μέσω παρεμβάσεων στους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ είτε μέσω ατελείωτων pay rolls με μπόνους που φτάνουν ακόμα και τα 100.000 ευρώ και εύλογα συντηρούν ακόμα και Blogs. Τελικά, πού βρίσκεται σε όλα αυτά η ΕΣΗΕΑ;

http://kentrinews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *