Τί οδηγεί άνδρες και γυναίκες στην απιστία

Τί είναι εκείνο που ωθεί τους άνδρες στην απιστία; Η ανασφάλεια ή η τάση να γνωρίσουν κάτι το καινούργιο, έστω και φευγαλέα; Και τα δύο, απαντά η σεξολόγος Ρόμπιν Μιλχάουζεν από το Πανεπιστήμιο Γκουέλφ του Οντάριο.
Η απιστία είναι η εφαρμογή της δημοκρατίας στον έρωτα, είχε πει κάποιος ανώνυμος στην….
προσπάθεια να στήσει το άλλοθί του στην αναζήτηση – μέσα σε γάμο ή σε σχέση – άλλης ερωτικής συντρόφου. Οι επιστήμονες, ωστόσο, προτιμούν να πηγαίνουν βαθύτερα και να ερευνούν τι είναι εκείνο που ωθεί έναν άνδρα και μια γυναίκα στην απιστία.

Κατέληξαν λοιπόν στο συμπέρασμα ότι όσοι άνδρες φοβούνται ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο σεξ, τείνουν περισσότερο στην απιστία, από ότι άλλοι. Στις γυναίκες αντίθετα ο λόγος απιστίας είναι το ανικανοποίητο στη σχέση τους, όπως τουλάχιστον διέγνωσε η σεξολόγος Ρόμπιν Μιλχάουζεν από το Πανεπιστήμιο Γκουέλφ του Οντάριο. Η κυρία Μιλχάουζεν δεν απέκλεισε ωστόσο ότι το άγχος της μη εκπλήρωσης των συντροφικών καθηκόντων σε μια σχέση να ωθεί τους άνδρες στο κρεβάτι μιας άλλης γυναίκας με τη σκέψη ότι ίσως να τους θέλγει περισσότερο στο σεξ, αλλά και με την παρηγοριά ότι ακόμη κι αν δεν μπορέσουν, δεν θα γίνει και τίποτα, αφού δεν πρόκειται να την ξαναδούν.

Δείγμα της έρευνάς της ήταν 506 άνδρες και 412 γυναίκες, που βρίσκονταν σε μόνιμη σχέση. Έδωσαν πληροφορίες για την προσωπική τους κατάσταση, τη σχέση τους και τη σεξουαλική τους συμπεριφορά. Παράλληλα τους τέθηκαν και ορισμένες δημογραφικές ερωτήσεις, όπως η θρησκεία, παιδεία και εισόδημα. Ποσοστό 19% των γυναικών παραδέχτηκε ότι ενέσκηψε στα ερωτικά θέλγητρα άλλου άνδρα μόνο μια φορά, το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες ήταν 23%. Η μελέτη έδειξε ότι η απιστία ευνοείται από διάφορους παράγοντες. Στο επίκεντρο είναι η προσωπικότητα του ανθρώπου, άνδρα ή γυναίκας, η ποιότητα της σχέσης και οι σεξουαλικές συνήθειες – πολύ σπάνια πάντως δημογραφικοί παράγοντες. Τα αποτελέσματα της έρευνας για όσους θέλουν να εντρυφήσουν βρίσκονται στη διαδικτυακή σελίδα του ειδικευμένου περιοδικού «Archives of Sexual Behaviour».

http://www.dailynews24.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *