Διαψεύδει η ΕΥΠ την ύπαρξη λίστας ονομάτων

«Δεν μου έχει παραδοθεί τίποτα για καταθέτες», αναφέρει ο διοικητής της Υπηρεσίας κ. Δραβίλλας

Μήπως πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας για το ψευδές δημοσίευμα;

 Ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Δραβίλλας, με ανακοίνωσή του παρενέβη στο θέμα της περίφημης λίστας με τα ονόματα Ελλήνων μεγαλο-φοροφυγάδων, διαψεύδοντας το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα”.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε περίπου στις 12 η ώρα ο προϊστάμενος της….
Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ξεκαθάρισε πως δεν τον έχει ενημερώσει προφορικά ο προηγούμενος διοικητής της ΕΥΠ κ. Μπίκας, αλλά ούτε έχει παραλάβει κάποιο σχετικό έγγραφο για το ποιοι έχουν βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό.

Ο κ. Δραβίλλας δήλωσε συγκεκριμένα: «Ουδέποτε μου έχει επιδειχθεί ή παραδοθεί σε έντυπη, ηλεκτρονική ή άλλη μορφή, λίστα ονομάτων Ελλήνων ή αλλοδαπών καταθετών, με καταθέσεις στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Ουδέποτε και από κανέναν».

Μήπως ήρθε η ώρα του εισαγγελέα;

Η απάντηση αυτή του κ. Δραβίλλα ήταν καθοριστική και καταδεικτική για το ύφος και το ήθος της σημερινής δημοσιογραφίας στην Ελλάδα, αφού αποδεικνύεται πως είτε οι δημοσιογράφοι γράφουν βασιζόμενοι στην φαντασία τους, είτε δημοσιογραφούν βασιζόμενοι σε ψευδή μηνύματα – πληροφορίες που λαμβάνουν από πληροφοριοδότες, είτε (αν και δεν θέλουμε να το πιστεύουμε αυτό) δημοσιογραφούν εκτελώντας συγκεκριμένες εντολές που δέχονται άνωθεν.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, λοιπόν, τον λόγο θα πρέπει να τον έχει ο εισαγγελέας, αφού το δημοσίευμα των “Νέων” είναι ανυπόστατο και ψευδές, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του κ. Δραβίλλα, ο οποίος δεν έχει και κανέναν απολύτως λόγο να εκτεθεί μέσω μίας ψευδούς (σε περίπτωση που κάποιοι τρέξουν να τον χαρακτηρίσουν ψεύτη) ανακοίνωσης.

Γιατί, όμως, ενεπλάκει η συγκεκριμένη υπηρεσία, την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, σε ένα σκάνδαλο, το οποίο -εάν υφίσταται- αφορά τον προηγούμενο διοικητή κ. Μπίκα; Για ποιόν λόγο, ξαφνικά επανέρχονται οι δραστηριότητες της ΕΥΠ στο προσκήνιο; Ποιοί και γιατί προσπαθούν να συμπεριλάβουν σε ένα οικονομικό σκάνδαλο την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών; Μήπως το επιδιωκόμενο είναι να χαρακτηρισθεί η όλη υπόθεση ως υπόθεση που αφορά την εθνική ασφάλεια και να κλείσει με αυτόν τον τρόπο οριστικά κάθε σχετική αναφορά;

Κωνσταντίνος

http://kostasxan.blogspot.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *