επαγγελματικές μηχανές μπριγκέτας

Οι επαγγελματικές μηχανές μπρικέτας μας παρέχουν την δυνατότητα της αγοράς ενός οικονομικού αλλά και φιλικού προς το περιβάλλον υλικού , τις μπρικέτες. …

Πολλοί έχουν εφεύρει τρόπους και πατέντες για την παραγωγή μπρικετών αλλά σίγουρα κάτι τέτοιο δεν μπορεί να μας δώσουν το ίδιο αποτέλεσμα σε σχέση με τις επαγγελματικές μηχανές μπρικέτας που μας δίνουν υλικά άριστης ποιότητας και φυσικά σε λιγότερο χρόνο αλλά και μεγαλύτερες ποσότητες.
Επαγγελματικές μηχανές μπρικέτας ή αλλιώς μπικετομηχανές βρίσκουμε σε μεγάλη ποικιλία στην αγορά , ανάλογα με τις ανάγκες μας.
Τι είναι αυτό όμως που παρασκευάζει μία επαγγελματική μηχανή μπρικέτας και πόσα γνωρίζουμε για αυτά τα υλικά;
Η βιομάζα είναι η ενέργεια του μέλλοντος, καθαρή και ανανεώσιμη. Τα προϊόντα βιομάζας κατασκευάζονται με κύριο γνωμονα το οικολογικό αποτύπωμα που αφήνουν. Η πρώτη ύλη συνήθως προέρχεται από πουρνάρι ,γνωστό σε όλους μας για την υψηλή θερμογόνο δύναμη και δεν περιέχει προϊόντα υλοτομίας. Η βιομάζα προσφέρει ζεστασιά και οικονομία. Τα πλεονεκτήματά της είναι η οικονομική τριπλάσια δύναμη καύσης που έχει από τα καυσόξυλα. Η θερμογόνος δύναμη της ξυλομπρογκέτας φτάνει το μοναδικό 5200Kcal/kg με βαθμό απόδοσης 95%. Η αποθήκευσή της είναι εύκολη, δίπλα στο τζάκι ή στο μπαλκόνι, καθαρά χωρίς λάσπες,χώματα και μικροργανισμούς καθώς η βιομάζα αποστειρώνεται κατά την παραγωγή της.
Στα είδη της μπρικέτας βρίσκουμε και την οικολογική ξυλομπρικέτα αλλά και αυτήν από κάρβουνο. Μερικά από τα γενικά χαρακτηριστικά της μπρικέτας είναι πως παράγεται από καθαρό πριονίδι, δεν περιέχει χημικές ουσίες ή άλλες πρόσθετες, δεν βγάζει κακοσμία ούτε παράγει καπνό ή ακόμα και σπηνθίρες, έχει απόδοση σταθερή , αφήνει πολύ λίγα κατάλοιπα στάχτης και έχει μεγάλη διάρκεια καύσης που ξεπερνάει τις 5 ώρες.
Οι ξυλομπρικέτες είναι οικολογικές και δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον με επιβλαβή αέρια. Είναι στεγνές με υγρασία περίπου στο 8% και αφήνουν ελάχιστη στάχτη. Αντίθετα στα καυσόξυλα το ποσοστό της υγρασίας πολλές φορές φτάνει το 60% με αποτέλεσμα να πληρώνετε νερό.
Οι μπρικέτες προσφέρουν ομαλή και ασφαλή καύση χωρίς σπυνθιρισμούς και σκασίματα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια τις νυχτερινές ώρες που το τζάκι δεν επιτηρείται. Είναι ιδανικές για τη χρήση σε συμβατικά αλλά και ενεργειακά τζάκια, ξυλολέβητες, ξυλόσομπες, καθως και ξυνοφουρνους αρτοποιείας.
Περισσότερα για επαγγελματικές μηχανές μπριγκέτας :  http://www.promex.gr/products/epagelmatikes_mhxanes_briketas

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *