Το τρίπτυχο των Ελλήνων…

…το οποίο ενοχλεί τους σύγχρονους σκοταδιστές

Είναι πανθομολουμένως αποδεκτό ότι το τρίπτυχο ιστορία-πίστη-γλώσσα αποτελεί το μοναδικό σημείο συνοχής των Ελλήνων. Μέσα από την ιστορία μας θυμόμαστε τα πανανθρώπινα ιδεώδη που…..
πρεσβεύει ο Ελληνισμός και τους αγώνες για ελευθερία και αυτοδιάθεση. Η πίστη κατόπιν μας βοηθάει να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και γιατί όχι να πιστεύουμε πως θα έρθει η ώρα που θα ανανήψουν εκ νέου οι Έλληνες ανά τον κόσμο. Η γλώσσα τέλος και ειδικά η μαθηματικά δομημένη Αρχαία Ελληνική αποτελεί χρήσιμο εργαλείο στην ανάγνωση και έρευνα των κειμένων που επεξηγούν τα δύο πρώτα.

Γι” αυτό και στις μέρες μας το συγκεκριμένο τρίπτυχο καταπολεμάται! Το βλέπουμε γύρω μας, σε πανεπιστήμια, σε σχολικές αίθουσες, σε άρθρα και πλέον μέσα στην Βουλή. Στόχος να ξεχάσουμε κυρίως οι νέοι άνθρωποι, αφού σταδιακά προτείνεται η κατάργηση της διδασκαλίας σε ό,τι δεν μπορεί να διαστρεβλωθεί από «μεγάλο-διανοούμενους» της εποχής μας.

Η ιστοσελίδα διαβεβαιώνει όλους αυτούς τους θιασώτες του καλοστημένου έργου μιας υποτιθέμενης προόδου ότι κι άλλοι προσπάθησαν στο παρελθόν και δεν τα κατάφεραν. Έστω και ένας Έλληνας να ερευνά θα ενημερώνει τους υπολοίπους, έτσι ώστε η μνήμη θα σιγοκαίει και θα έρθει η ώρα που το τρίπτυχο θα ξαναφουντώσει στις καρδιές και το μυαλό των Ελλήνων πέρα από ιδεολογήματα, τα οποία μας χωρίζουν σε αντιμαχόμενες πλευρές, αντί να είμαστε όλοι μονιασμένοι κόντρα στον κοινό εχθρό.

Όσο για τα Αρχαία Ελληνικά, τα οποία χαρακτηρίζονται από ανεγκέφαλους νεκρή γλώσσα, προκειμένου κανείς να μην είναι σε θέση να κατανοεί τα σημαντικότερα κείμενα της ανθρωπότητας που είναι γραμμένα στην Ελληνική παρά τα «μεταφρασμένα» και παραποιημένα των παγκοσμιοποιητών, να θυμίσουμε ότι ακόμα και σήμερα χρησιμοποιούμε αρχαιοελληνικές εκφράσεις και λέξεις: «εν προκειμένω, συν τοις άλλοις, εν κατακλείδι, ειρήσθω εν παρόδω, κλιμακοστάσιο (δεν λέμε σκαλοστάσιο), οφθαλμίατρος (δεν λέμε ματίατρος), υδραυλικός (δεν λέμε νεραυλικός) και πολλά άλλα παραδείγματα. Νεκρή Γλώσσα τα Αρχαία λοιπόν;

Πέραν τούτου στο εξωτερικό δρουν Ελληνιστές, οι οποίοι μάχονται για την εκμάθηση της Αρχαίας Ελληνικής παγκοσμίως και σε πολλές χώρες εισάγεται η διδασκαλία της ακόμα και στα δημοτικά.
Επ” ευκαιρίας θυμηθείτε παρακάτω έρευνες και άρθρα του ΠΥΓΜΗ.gr σε σχέση με την Ελληνική Γλώσσα, η οποία αποτελεί υπερπολύτιμο εργαλείο γνώσης και όχι απλά μέσο επίδειξης!
Απευθυνόμαστε σαν νέοι άνθρωποι σε όλους αυτούς που έχουν πάθος με την αλήθεια. Αυτοί μόνο αντιλαμβάνονται την αξία του τρίπτυχου των Ελλήνων. Οι υπόλοιποι αρέσκονται να ζουν στο ψέμα, καθότι δεν απαιτείται πολύς κόπος για να παπαγαλίσει κανείς την προπαγάνδα της εποχής που παρουσιάζει τα ιδανικά των Ελλήνων ως ξεπερασμένα, συντηρητικά και πολλές φορές εθνικιστικά, απολαμβάνοντας παράλληλα την σημερινή «πρόοδο»…

ΠΥΓΜΗ.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *