«Ξέραμε ποιος ήταν ο “Ολαντρέου”»

Αποτελεί ηγετική μορφή της γαλλικής Αριστεράς επί πολλές δεκαετίες και μία από τις πλέον εκρηκτικές πολιτικές προσωπικότητες της χώρας. Ο Ζαν – Λικ Μελανσόν που…

υπήρξε ηγετική μορφή της αριστερής πτέρυγας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, αποχώρησε το 2008 και ίδρυσε το Αριστερό Κόμμα. Λίγους μήνες μετά, μαζί με το Κ.Κ. Γαλλίας και άλλες μικρότερες οργανώσεις συγκρότησε το Αριστερό Μέτωπο, του οποίου ήταν υποψήφιος στις περσινές προεδρικές εκλογές.

Ο Ζαν – Λικ Μελανσόν σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, δηλώνει ότι ο Ολάντ έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας «Ολαντρέου», χαρακτηρισμό που του είχε αποδώσει και ο Αλέξης Τσίπρας. Κι αυτό γιατί όπως λέει παρόλο που γνώριζαν ποιος ήταν ο Ολάντ δεν περίμεναν ότι θα προκαλούσε τόσο σύντομα καταστροφές τέτοιας έκτασης κατακερματίζοντας τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που τον έφεραν στην εξουσία και εγκρίνοντας δύο πακέτα μέτρων λιτότητας διπλάσιου ύψους από αυτά που είχε προωθήσει προηγουμένως η Δεξιά.

Κάτι χειρότερο έκανε για τον Μελανσόν ο Γιώργος Παπανδρέου: «Ο Παπανδρέου οδήγησε την πατρίδα του στον όλεθρο και οργάνωσε τη λεηλασία της προτού επιδείξει ένα ύστατο ίχνος αξιοπρέπειας μετά το νιοστό πακέτο μέτρων λιτότητας, όταν ζήτησε δημοψήφισμα. Σε 48 ώρες οι κυρίαρχοι της Ε.Ε. τον είχαν αδειάσει και δεν τους αντιστάθηκε περισσότερο από ό,τι είχε προηγουμένως αντισταθεί στις χρηματοπιστωτικές αγορές και στην τρόικα».

Ερωτηθείς για τον εκβιασμό του Ντράγκι απέναντι στην Κύπρο απειλώντας την με διακοπή της παροχής ρευστότητας, ο Μελανσόν δηλώνει: «Η Κύπρος σηματοδοτεί το πέρασμα σε ένα ανώτερο στάδιο στη διαδικασία αυταρχικού εκφυλισμού της Ε.Ε. Το Κοινοβούλιο της είχε πάρει μια ομόφωνη απόφαση και η Κομισιόν και η ΕΚΤ απάντησαν με κάτι σαν μια κήρυξη πολέμου εναντίον της Κύπρου».

Ξεκαθαρίζει μάλιστα ότι αν γινόταν κάτι τέτοιο με τη Γαλλία και ο ίδιος είχε την εξουσία «τα αντίποινα που θα ασκούσε η χώρα του θα ήταν τρομακτικά, αντίστοιχα με αυτά που με τρόπο κάπως υπερβολικό συνέκρινα με τις συνέπειες της χρήσης της πυρηνικής αποτροπής που διαθέτει η Γαλλία».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *