Η χούντα των Βρυξελλών αποκαλύπτεται – Ζ.Κ.Γιούνκερ: “Θα αλλάζουμε τους κανόνες, κάθε φορά που γίνονται εκλογές;”

Ωμή παραδοχή έκανε με δηλώσεις του ο Ζ.Κ.Γιούνκερ οτι στην ΕΕ αδιαφορούν για τις εκλογές και την εκπεφρασμένη θέληση των λαών και δεν πρόκειται να αλλα΄ξουν πολιτική, προς όφελος των πολιτών.

«Αν σήμερα κάναμε ό,τι ζητάει η ελληνική κυβέρνηση […] και αν αύριο οι Φινλανδοί που ψηφίζουν σε λίγο καιρό και οι Ισπανοί που ψηφίζουν το φθινόπωρο…»

Αντιδράσεις προκαλούν οι δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν στη γαλλική τηλεόραση, με το βλέμμα στην εξελισσόμενη διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους δανειστές της.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ υποστήριξε ότι δεν μπορούμε να αλλάζουμε κανόνες και συνθήκες, ανάλογα με τα εκλογικά αποτελέσματα σε κάθε χώρα της ευρωζώνης.

«Αν σήμερα κάναμε ό,τι ζητάει η ελληνική κυβέρνηση, με κάθε λεπτομέρεια εννοώ, και αν αύριο οι Φινλανδοί που ψηφίζουν σε λίγο καιρό και οι Ισπανοί που ψηφίζουν το φθινόπωρο… πρέπει να αλλάζουμε πολιτική, κάθε φορά που γίνονται εκλογές; Πρέπει να θεωρήσουμε ότι οι Συνθήκες δεν είναι πια Συνθήκες και ότι οι κανόνες δεν είναι πια κανόνες, επειδή έγιναν εκλογές;» είπε χαρακτηριστικά, αδιαφορώντας στο οτι σε μια δημοκρατική Ευρώπη ο λαός έχει λόγο για τις Συνθήκες που του επιβάλλουν.

Αυτές οι Συνθήκες επιβλήθηκαν από μη εκλεγμένους γραφειοκράτες των Βρυξελλών αγνώστου ταυτότητας και στο απυρόβλητο. Ουδείς μπορεί να τους αναζητήει ευθύνες. Μόνο τους ηγέτες-βιτρίνες γνωρίζει ο λαός αλλά πολλές φορές γίνεται αντιληπτό ότι δεν ε΄χουν αυτοί την εξουσία.

«Συνεπώς, αυτό που λέω είναι ότι δεν μπορούμε να αλλάζουμε κανόνες ή Συνθήκες κάθε φορά που γίνονται εκλογές. Αλλά πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη το εκλογικό αποτέλεσμα» συμπλήρωσε.

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σχολίασε σχετικά: «Ο πρόεδρος της Κομισιόν, υπεραμύνθηκε της θέσης ότι δεν μπορούμε να αλλάζουμε κανόνες ανάλογα με τα εκλογικά αποτελέσματα σε κάθε χώρα της Ευρωζώνης.

Φαίνεται ότι η εκπεφρασμένη δημοκρατικά μέσω εκλογών θέληση των λαών ενοχλεί την ηγεσία της Ε.Ε.

Οι εταίροι μας οφείλουν να σεβαστούν τη βούληση του Ελληνικού λαού και να αποδεχθούν ότι οι κανόνες πρέπει να αλλάξουν.

Η κυβέρνηση, με σημαία την εντολή που της έδωσε ο ελληνικός λαός, θα δώσει και αύριο τη μάχη στο Eurogroup, με σύμμαχο τους πολίτες που θα δείξουν σήμερα, ακόμη μια φορά, στις πλατείες της χώρας και της Ευρώπης, την υποστήριξή τους στον αγώνα της ελληνικής κυβέρνησης να τερματίσει την πολιτική της λιτότητας».

Δεν πέρασαν ούτε τρεις μέρες και δικαιώθηκε ο Ν.Φάρατζ που είχε καταγγείλει την ΕΕ ως αντιδημοκρατικό μόρφωμα.

“Εάν οι Έλληνες παραμείνουν σταθεροί στην στάση τους, τότε όλος ο υπόλοιπος ελεύθερος κόσμος θα τους χειροκροτήσει” δήλωσε ο Ν.Φάρατζ, δίνοντας το στίγμα του τι παίζεται αυτή την στιγμή και δεν είναι απλά το χρέος ενός κράτους αλλά η θεσμοθέτηση ενός “ολετήρα εθνών και λαών”, που δεν θα μπορεί να αντιμετωπισθεί με εκλογές.

«Εάν οι Έλληνες παραμείνουν σταθεροί στην στάση τους, τότε όλος ο υπόλοιπος ελεύθερος κόσμος θα τους χειροκροτήσει. Αυτή τη στιγμή είναι αδιανόητο η Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιμετωπίζει την Ελληνική Δημοκρατία σαν να πρόκειται για μια παρτίδα πόκερ…», τόνισε χαρακτηριστικά.

“Πολλοί λίγοι άνθρωποι εδώ μέσα έχουν καταλάβει το διακύβευβμα που παίζεται αυτή τη στιγμή μετά τις ελεύθερες εκλογές στην Ελλάδα, δεν πρόκειται απλά για την Ευρωζώνη αλλά για την ίδια την ύπαρξη της ΕΕ.

Από χρόνια έλεγα ότι η ΕΕ θα συντρίψει και τα εθνη αλλά και την Δημοκρατία, και η σημερινή κατάσταση με επιβεβαιώνει. Ό ίδιος ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι “οι εκλογές δεν αλλάζουν τίποτα, όπως και ο κύριος Γιούνκερ είπε “δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα στην ΕΕ με δημοκρατική επιλογή (εκλογές) δηλαδή μας λένε ότι και αν ψηφίσετε οι ευρωπαϊκές συνθήκες θα μεινουν έτσι για πάντα!”

Ευτυχώς που υπάρχουν πολιτικοί σαν τον Νάιτζελ Φάρτζ με την απίστευτη ρητορική του ευφράδεια για να ξυπνούν συνειδήσεις.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *