Περιπέτεια στη θάλασσα για πέντε ψαράδες νότια της Κρήτης

Λαχτάρησαν 5 ψαράδες χτες το μεσημέρι που η καθιερωμένη εξόρμησή τους για ψάρεμα κατέληξε σε περιπέτεια στο νησάκι Παξιμάδια νότια της Κρήτης ενώ χρειάστηκε να στηθεί ολόκληρη επιχείρηση του λιμενικού για τη διάσωσή τους…

Πιο συγκεκριμένα χτες το μεσημέρι το Λιμεναρχείο της Αγίας Γαλήνης έλαβε σήμερα ότι το φουσκωτό σκάφος ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΑΡΙΑ Λ.Η. 2974, έπλεε ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης ενώ επέβαιναν δυο από τους 5 ψαράδες, οι οποίοι είχαν αποπλεύσει για να ψαρέψουν στη θαλάσσια περιοχή νήσου Παξιμάδια.

Οι υπόλοιποι τρεις είχαν αποβιβασθεί νωρίτερα στο νησί, ενημέρωσαν τον κυβερνήτη του φουσκωτού σκάφους για την άμεση παραλαβή τους, λόγω τραυματισμού του ενός στα πλευρά ύστερα από πτώση του στο έδαφος, όπου κατά τη διάρκεια προσέγγισής τους, το ανωτέρω Α/Κ υπέστη μηχανική βλάβη.
Άμεσα στο σημείο κατέπλευσε το σκάφος ΘΕΟΦΑΝΗ Τ.Κ.Π. 21, στο οποίο επέβαιναν και στελέχη του λιμενικού, παραλαμβάνοντας τους τρεις αλιείς από το νησί και μεταφέροντας τους στο λιμάνι του Κόκκινου Πύργου, απ’όπου ο τραυματίας διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Μοιρών για παροχή πρώτων βοηθειών.
Παράλληλα το σκάφος ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΑΝΩΛΗΣ Ν.Η. 35, συνοδεία πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ρυμούλκησε με ασφάλεια το φουσκωτό ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΑΡΙΑ στο λιμένα του Κόκκινου Πύργου. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Αγίας Γαλήνης.

prismanews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *