Η επανάσταση του αυτονόητου

Για όποιον δεν κατάλαβε, γιατί αυτά είναι πασοκικά πράγματα και έχουν μία δυσκολία, μετά τον εκσυγχρονισμό του Σημίτη, που όπως ξέρουμε μας έφερε στην ευρωζώνη με το σπαθί μας, προσδοκάμε να έρθει ο εκσυγχρονισμός του ΓΑΠ για να ζήσουμε τα αυτονόητα: να μην κυβερνούν οι εργολάβοι, να μη χρηματίζονται οι δημόσιοι λειτουργοί, να μην…….
παίρνουν μισθό αστροναύτη αυτοί που είναι επιφορτισμένοι με τις κληρώσεις του ΛΟΤΟ, να υπάρχουν φάρμακα και νοσοκόμες στα νοσοκομεία, να μην αγοράζουμε υποβρύχια γενικώς και ειδικά υποβρύχια που γέρνουν κ.λπ., κ.λπ.

Λες να πετύχει; Να γίνω ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ του ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ και να ξεφύγω από την εθνική κατάθλιψη; (Στον τόπο αυτό όλα έχουν ένα εθνικό χαρακτήρα: και η περηφάνια και το χρέος και η κατάθλιψη.)

Δεν υπάρχει ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ a la cart για να το επικαλείσαι μόνο στη λειτουργία των εφοριών, της αστυνομίας, των δήμων ή των νοσοκομείων. Το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ γιατί το συναντάς παντού: στα πεζοδρόμια που δεν είναι γεμάτα αυτοκίνητα και παρκαρισμένες μοτοσικλέτες, στους κάδους ανακύκλωσης που έχουν χαρτιά και μπουκάλια και όχι σακούλες με σκουπίδια, στις παιδικές χαρές που δεν είναι σκουπιδότοποι κ.λπ.

Η επανάσταση του αυτονόητου δεν θα ξεσπάσει, διότι πολύ απλά της έχει κλείσει το δρόμο το ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, το οποίο το συναντάμε παντού και μάλιστα περιβεβλημένο το μανδύα της ελληνικής (εθνικής) ιδιαιτερότητας, ως κάτι αναγκαίο διότι «η Ελλάδα είναι μία ξεχωριστή περίπτωση καθότι έθνος ανάδελφον». Πάρτε για παράδειγμα την εκπαίδευση, τη μαζική προπανεπιστημιακή εκπαίδευση, θύματα της οποίας είναι όλα τα παιδιά της χώρας. Τι άλλο από αδιανόητο είναι να διδάσκονται τα Θρησκευτικά στο γυμνάσιο περισσότερες ώρες από τη Φυσική, τη Χημεία και τη Βιολογία; Στο Λύκειο, να προάγεσαι στην επόμενη τάξη έχοντας πάρει 5 στα Μαθηματικά, τη Φυσική, τη Χημεία, τα Αρχαία, τα Νέα και την Ιστορία, χάρη στο 16 που πήρες στα Θρησκευτικά και στα Αγγλικά; Να τελειώνεις το σχολείο και να μην έχεις γράψει ούτε μία εργασία που να απαιτεί κάτι παραπάνω από μηχανική αντιγραφή;

Τι άλλο από αδιανόητο είναι να στριμώχνει το υπουργείο στο γυμνάσιο τη διδασκαλία της ισπανικής, της ρωσικής, της τουρκικής και δεν ξέρω και γω ποιας άλλης γλώσσας, για να απορροφηθούν στοιχειωδώς οι απόφοιτοι των αντίστοιχων πανεπιστημιακών τμημάτων, τη στιγμή που τα παιδιά δεν μαθαίνουν ούτε καν στοιχειώδη αγγλικά; Τι άλλο από αδιανόητο είναι να μας βομβαρδίζουν με όλες τις μπούρδες περί του ηλεκτρονικού βιβλίου και του διαδραστικού πίνακα, λες και το πρόβλημα είναι το γκατζετάκι και όχι τα προγράμματα σπουδών, το περιεχόμενο των βιβλίων, η απαξίωση της εκπαίδευσης;

Τι άλλο από αδιανόητο είναι να υπάρχουν καταθλιπτικοί εκπαιδευτικοί, που όλη μέρα ζουν μία κόλαση με τους μαθητές τους, αδυνατώντας να επιβιώσουν στην τάξη, χωρίς κανείς να τους αξιολογεί ή να τους βοηθάει;

Τι άλλο από αδιανόητο είναι η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών να δηλώνει ότι «έρχεται σχολείο για να μην πάρει απουσίες» και οι γονείς να διαμαρτύρονται για τις απεργίες όχι γιατί μειώνεται ο χρόνος εκπαίδευσης, αλλά διότι δεν έχουν τι να τα κάνουν όταν τα σχολεία είναι κλειστά;

Τι άλλο από αδιανόητο είναι να ξοδεύει μόνο η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής € 17.950.000 κατά το 2010 για τη μεταφορά μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας από τα σπίτια τους στα σχολεία; Δεν μιλάμε για κάποια εσχατιά της ελληνικής επικράτειας, όπου χρειάστηκε να μεταφέρουμε τους μαθητές. Μιλάμε για τη μεταφορά με πούλμαν και ταξί από το Ντράφι στην Παλλήνη, από την Κακιά Σκάλα στην Κερατέα και από την Αγία Μαρίνα στα Καλύβια. Το ετήσιο κόστος είναι περίπου € 2.000 ανά μεταφερόμενο μαθητή ή αλλιώς γύρω στα € 25.000 για όλη τη μαθητική του ζωή (αν δεν χάσει καμία χρονιά). Θα μπορούσαμε κάλλιστα να αγοράσουμε ένα αυτοκίνητο μέσα σε τρία χρόνια (36 δόσεις) για τον καθένα τους, ή να τσοντάρουμε κάτι παραπάνω και να τους στείλουμε όλους σε ιδιωτικά που διαθέτουν πούλμαν.

Τι άλλο από αδιανόητο είναι τα σχολεία να μην έχουν γραμματέα αν και έχουν απίθανο όγκο γραφειοκρατικής δουλειάς, να έχουν διευθυντή που δεν μπορεί να αξιολογήσει τους υφισταμένους του, αλλά όμως έχει την υποχρέωση να είναι εκκαθαριστής αποδοχών και προσωπικά υπόλογος έναντι του ΙΚΑ για τις ασφαλιστικές εισφορές και για τα λογιστικά του σχολείου;

Τι άλλο από αδιανόητο είναι να υπάρχει μάθημα γυμναστικής χωρίς αποδυτήρια και χώρους άθλησης, να υπάρχει μάθημα μουσικής χωρίς αίθουσα ή όργανα, να υπάρχουν τουαλέτες στις οποίες όμως κάθε πολιτισμένος άνθρωπος σιχαίνεται να πλησιάσει;

Στο σχολείο του αδιανόητου τι νόημα έχει να κάνουμε την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ; Να απαιτήσουμε δηλαδή καταρτισμένους εκπαιδευτικούς, καλά εκπαιδευμένους και πληρωμένους, με κέφι να δοκιμάσουν καινούργια πράγματα, ικανούς να αποτελέσουν το παράδειγμα για τους μαθητές τους, πρόθυμους να αξιολογηθούν και να αξιολογήσουν οι ίδιοι το έργο τους και όλα τα σχετικά; Να απαιτήσουμε μαθητές που απολαμβάνουν την παρουσία τους εκεί, βρίσκουν διέξοδο στη δημιουργικότητά τους, χαράζουν τους ατομικούς δρόμους προς τη γνώση, κοινωνικοποιούνται, επικοινωνούν;

Και το δράμα, αγαπητέ ΓΑΠ, είναι ότι η κυριαρχία του ΑΔΙΑΝΟΗΤΟΥ είναι παντού και όχι μόνο στα σχολεία μας. Όπως θα έλεγε και η καινούρια διαφήμιση του στοιχήματος… «ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ vs ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: 100 (τουλάχιστον) – 0».

– Ο «Κοπρίτης»

http://www.athensvoice.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

7 Comments

 1. Ανώνυμος

  Προσέθεσε στα παραπάνω κ την συγκέντρωση των Πακιστανών στο Σύνταγμα και το "ουδέν οίδα" και τη σιωπή του Ξυπνήστε και έχεις το αποτέλεσμα φίλε μου…………..
  Σημείωση: Βάλτε RSS να σωθείτε… Κάνεις σκρολ τους τίτλους σε χρόνο ντε τε, μπαίνεις στα θέματα που γουστάρεις και δεν τρως στην μάπα ούτε τις πατριωτικές διαφημίσεις ούτε εκατό ανούσιες και ασήμαντες, χιλιοεπαναλαμβανόμενες αναρτήσεις να σου ζαλίζουν τον εγκέφαλο!

  Reply
 2. Ανώνυμος

  ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!! ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ‏

  Επικεφαλης: Γιωργος Βλαχος,Δημοσιογραφος
  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
  ΠΑΡΕ Κ ΕΣΥ ΜΕΡΟΣ
  http://www.gvftanipia.gr

  ΣΗΚΩΣΕ ΚΕΦΑΛΙ

  Το έντυπο έχει τα εξής :

  ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

  Κίνημα Πολιτών

  Επικεφαλής: Γιώργος Βλάχος, Δημοσιογράφος

  Ζητάμε
  οι βουλευτές να γίνουν 200 από 300 που είναι σήμερα.

  Ζητάμε όσοι διετέλεσαν από 1-1-1990 και μετά πρωθυπουργοί, υπουργοί, υφυπουργοί και οι συγγενείς τους μέχρι 3ου βαθμού (ανήψια), να μας πείσουν με στοιχεία πώς απέκτησαν τις περιουσίες τους.

  Όσοι δεν μπορέσουν να το αποδείξουν ή αρνηθούν να προσκομίσουν στοιχεία, οι περιουσίες τους να δεσμεύονται από το κράτος.

  Να συσταθεί επιτροπή με την επωνυμία ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, η οποία με επικεφαλής εισαγγελέα θα κάνει την έρευνα των περιουσιακών στοιχείων.

  Απαιτούμε
  να πάρουμε πίσω την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ μας.

  Απαιτούμε
  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

  Συμφωνείτε ή διαφωνείτε;
  Συμφωνώ
  Διαφωνώ

  Όνομα*
  Επώνυμο*
  E-mail*
  Ηλικία
  Επάγγελμα
  Διεύθυνση
  Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά

  Powered By ChronoForms – ChronoEngine.com

  Όλοι μπορούμε να ψηφίσουμε… για δικαιοσύνη σ' αυτό τον τόπο…
  Σας ενημερώνω ότι έχω ήδη υπογράψει κι αποστείλει τη δική μου απαίτηση.
  Γιατί είναι απαίτηση όλων να αποδοθεί δικαιοσύνη, επιτέλους, για όλους όσους έχουν πλουτίσει εις βάρος της χώρας και των πολιτών της. LL

  Reply
 3. Ανώνυμος

  Οι φοβικοί μοναρχικοί τοκογλύφοι με τους διχαστικούς γενιτσάρους τους ΤΡΕΜΟΥΝ την ελληνική εθνική συμφιλίωση που πέτυχε το 1821 με τις 3 πρώτες εκλογές και τα 3 πρώτα Συντάγματα με Συμφιλιωτικό ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο!
  Με επιμονή στο συμφιλιωτικό ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ (που ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ από την Ελβετία και ΑΜΕΤΡΗΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ), μπορούμε να βελτιώσουμε την κοινωνία, με κυβερνήσεις αλληλεγγύης, χωρίς λαμόγια, μίζες και διχόνοια.
  Μπορεί να αρχίσει πριν νομοθετηθεί, από πρωτοβουλίες ανά δήμο, βάζοντας ανεπίσημη κάλπη πριν τις εκλογές για να ψηφίζουν όσοι θέλουν, όσους από τους υποψήφιους θέλουν να αποτελούν το ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, ώσπου να καταλάβουν όλοι πόσο καλύτερα είναι!
  Το εφάρμοσαν σε 28 δήμους το 2006!*
  http://enieopsifodeltio.wordpress.com/

  http://energoipolitesnaxou.blogspot.com/2010/05/blog-post_13.html
  http://parospress.blogspot.com/2010/05/blog-post_9084.html
  http://antipariafwni.blogspot.com/2009/01/niki.html
  http://www.eleftheria.gr/viewarticle.asp?aid=6954&pid=5&CategoryID=5&txt=%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%82
  http://fonirodopis.gr/press/?p=12718
  http://apps.facebook.com/causes/61685
  http://www.kpad.gr/text/thesis/enieo1.htm
  http://edrana.blogspot.com/2007/06/blog-post_05.html
  http://troktiko.blogspot.com/2009/05/blog-post_5788.html

  Reply
 4. Ανώνυμος

  άργησες βλάκα ksipniste να βάλεις την επόμενη αναρτηση. Πέρασαν κιόλας 2 λεπτά. Θα πέσεις στην alexa βλαμένε! Βιάσου

  Reply
 5. Ανώνυμος

  Ακούστε την Ο.Ε.Λ. (Οργάνωση Ελλήνων Λοβοτομημένων (πρώην Ο.Ε.Α.) για να σωθείτε! Στο SEX.COM υπάρχει το α’ + β' εγχειρίδιον γνωριμίας για τριμερείς σεξουαλικέϛ Ελληνικέϛ πράξειϛ [ιεραποστολικού και οθωμανικού τύπου]και τεχνικέϛ σεξουαλικής επιβιώσης. 450.000 αλβανίδεϛ και Κροάτισσεϛ μπουμπούκια (και 600.000 Ουκρανές και Ρωσσίδες θεές λαθρομετανάστριεϛ [περιμένουν το σύνθημα για να τις ξεσκίσουμε]. Λέτε, αν περιμένουμε, έτσι να κάνουμε και καινούριεϛ γνωριμίες;(!)

  Reply
 6. Ανώνυμος

  Aκούστε την ο.ε.α. για να σωθείτε! στο SEX.COM υπάρχει το α’ + β' εγχειριδιον γνωριμίας για τριμερείς σεξουαλικεϛ ελληνικεϛ πραξηϛ [οθωμανικού τύπου ]και τεχνεϛ σεξουαλικής επιβιώσεως. 450.000 αλβανιδεϛ και κροατισεϛ ( και 600.000 ουκρανές και θεές ροσιδεϛ λαθρομεταναστριεϛ [ περιμένουν το σύνθημα για να τις ξεσκίσουμε]. λέτε, αν περιμένουμε, έτσι να κάνουμε και καινούριεϛ γνωριμίες;(!) υποσημείωσις..σύμφωνα με τον νόμο καστανιδη δεν είναι ρατσιστικό να ξεσκίζεις αλλοδαπές!! προλάβετε προτού μας τις πάρουν!!!!

  Reply
 7. Ανώνυμος

  ρε σούργελο ksipnistere, όλο το διαδίκτυο βοά για το νόμο έκτρωμα του Καστανίδη που θα φιμώσει τα μπλογκς με τον πρόσχημα της υποκίνησης ρατσιστικών εκδηλώσεων.
  Όλα τα πατριωτικά μπλογκς, έχουν ξεσκιστεί να γράφουν.
  Εσύ, βλαμένη ψωνάρα, το μόνο που κάνεις είναι να αναδημοσιεύεις όποια μαλακία σου στέλνουν με e-mail.
  Και μας έχεις πρήξει τα αρχίδια με τον πατριωτισμό σου και με εκκλήσεις να σε στηρίξουμε.
  Έβαλες και προμετωπίδα το "να αγαπάς την Ελλάδα".
  Αλλά ένα άρθρο σου δεν είδαμε να στηρίζει τον αγώνα τόσων και τόσων ιστολογίων.
  Το μόνο που σε νοιάζει είναι να βάζεις κάθε 5 λεπτά και μια ανάρτηση, για όποια μαλακία κυκλοφορεί, για να έχεις επισκεψιμότητα.
  Πού είναι ο πατριωτισμός σου λοιπόν ρε κοπρόσκυλο;
  Μόνο να βγάζεις φράγκα από τις διαφημίσεις θέλεις. Σούργελο.
  Ούστ! Βλάκα, ε βλάκα!

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *