Αύριο η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

Αύριο η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησηςΑποχώρησε ο Αντώνης Σαμαράς από το κτίριο της βουλής.


Όπως έγινε γνωστό η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα γίνει αύριο. Αυτό που …
αναμένεται λοιπόν σήμερα το βράδυ, είναι τα τηλεφωνήματα. Ποιοι θα βρίσκονται με το κινητό στο χέρι περιμένοντας να χτυπήσει από το Πρωθυπουργικό γραφείο.

Στις τέσσερις ώρες που διήρκησε η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη, συζητήθηκε το πλαίσιο τόσο του νέου κυβερνητικού σχηματισμού, όσο και το Γιουρογκρουπ, καθώς αύριο ο κ Ζανιάς θα μεταβεί στις Βρυξέλες, χωρίς τον, Βασίλη Ράπανο, όπως τελικά έγινε γνωστό.

Αποφασίστηκε επίσης πως μόνο ο απερχόμενος υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην αυριανή συνεδρίαση του Εurogroup, όπως έγινε γνωστό από αρμόδιες κυβερνητικές πηγές. Η αρχική σκέψη να παρίσταται ατύπως στη συνεδρίαση και ο καθηγητής Βασίλης Ράπανος, ο οποίος προορίζεται για τη θέση του υπουργού Οικονομικών στο νέο κυβερνητικό σχήμα, εγκαταλείφθηκε για θεσμικούς λόγους.

Κατά τις ίδιες πηγές, μάλιστα, ο κ. Ράπανος θα παραμείνει στην Αθήνα, αλλά δεν θα ορκιστεί υπουργός πριν από την επιστροφή, από τις Βρυξέλλες, του κ. Ζανιά, προκειμένου ο τελευταίος να έχει την θεσμική ιδιότητα του υπουργού και να παραστεί με αυτήν και στη συνεδρίαση του Εκοφίν που θα ακολουθήσει το Εurogroup

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *