“Άκαπνος” και τυπολάτρης ο νέος αρχηγός της αστυνομίας

Έντονα προβληματισμένοι είναι οι κάθε βαθμίδας αστυνομικοί με την επιλογή του Νίκου Παπαγιαννόπουλου ως νέου αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.
Ο «δικηγόρος» ή «δάσκαλος» όπως είναι τα προσωνύμια του, έχει ιδιαίτερη μανία με τους τύπους. Απαιτεί από τους πάντες να είναι πάντοτε καλοξυρισμένοι, κουρεμένοι και να φορούν τη στολή τους και μόνο.
Δεν είχε αναλάβει ακόμη επίσημα ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και με…..
εντολή του αυξήθηκαν οι περιπολίες γύρω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενώ παράλληλα απαγόρευσε στους αστυνομικούς και ειδικούς φρουρούς που βρίσκονται στα φυλάκια (κάνουν δηλαδή σκοπιές» να κάθονται έστω και για λίγα λεπτά καθ’ όλη τη διάρκεια της οκτάωρης βάρδιας τους!
Εντύπωση άλλωστε έχει προκαλέσει ότι πρόσφατα και πριν αναλάβει τα αρχηγικά καθήκοντά του ο κ. Παπαγιαννόπουλος είχε εκνευριστεί πάρα πολύ με νεαρό αξιωματικό ο οποίος δεν σηκώθηκε όρθιος, όταν ο νυν αρχηγός μπήκε στο γραφείο του, σε ένδειξη σεβασμού προς τον ανώτερό του.
«Όλα αυτά δείχνουν αξιωματικό ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με το τι πραγματικά συμβαίνει στο Σώμα» σχολίασαν στο kentrinews.gr ανώτεροι αξιωματικοί της αστυνομίας προσθέτοντας ότι ο κ. Παπαγιαννόπουλος στα τόσα χρόνια θητείας του έχει υπηρετήσει μόλις έξι μήνες σε μάχιμη υπηρεσία και συγκεκριμένα στην Άμεση Δράση.
Αυτό βέβαια – το γεγονός ότι έφαγε όλα τα χρόνια του σε γραφεία – τον βοήθησε να λάβει και τρία μεταπτυχιακά στη Νομική, στη Φιλοσοφική και στην Παιδοψυχολογία. Εξ ων και τα… παρατσούκλια «δικηγόρος» και «δάσκαλος».
Πάντως τα πρώτα δείγματα γραφής δεν θεωρούνται ιδιαίτερα ικανοποιητικά αφού είναι άνθρωπος των τύπων και όχι της ουσίας, όπως λέγεται μεταξύ των υφισταμένων του. Και σίγουρα στο Αρχηγείο η διά… ροπάλου, πλέον, απαγόρευση του καπνίσματος στα γραφεία δεν είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο οι ένστολοι δυσφορούν!

http://www.kentrinews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *