Καφενείο με ιστορία

Λίγα μόλις μέτρα από την Αρχαία Αγορά το «Χάνι του Όθωνα», το ιστορικότερο καφενεδάκι της πρωτεύουσας, φέρνει στο μυαλό στους λάτρεις της ιστορίας της Αθήνας τα γλέντια που συνήθιζε να στήνει ο βασιλιάς στην αγαπημένη του περιοχή, το Μοναστηράκι…..

Το γραφικό μαγαζάκι της οδού Ηφαίστου άνοιξε για πρώτη φορά το 1826 και αρκετά χρόνια μετά την εγκατάσταση του Όθωνα στην Αθήνα (1833) πήρε το όνομα που έχει μέχρι σήμερα προς τιμήν του Μονάρχη που δεν έχανε ευκαιρία να πίνει κρασί με θέα τον Ιερό Βράχο.

Το «Χάνι του Όθωνα» με τα μικρά τραπεζάκια του, τους πίνακες ζωγραφικής από την παλαιά Αθήνα, τον παραδοσιακό ελληνικό καφέ και τους γνήσιους μεζέδες για ούζο ή τσίπουρο, προσφέρει μέχρι σήμερα ευχάριστες στιγμές σε όσους ψάχνουν το κάτι διαφορετικό. Ο Χρήστος Λύκος, ιδιοκτήτης του καφενείου από το 1977, βρίσκεται στο μαγαζί σχεδόν όλη τη μέρα για να εξυπηρετεί τους – συνήθως σταθερούς – πελάτες που με το πέρασμα του χρόνου έγιναν και φίλοι του. Κάποιοι από τους φίλους αυτούς, μάλιστα, φέρνουν τα βράδια τις ……………………………ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ .

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *