Ιράκ: Η πρώτη Ταξιαρχία του Στρατού αποκλειστικά με προσωπικό Χριστιανούς Ιρακινούς…

Η πρώτη Ταξιαρχία του ιρακινού Στρατού αποκλειστικά με προσωπικό Χριστιανούς Ιρακινούς είναι γεγονός.

Η νέα αυτή ταξιαρχία, που ονομάστηκε «Οι
φύλακες του Τίγρη», ιδρύθηκε με βάση ό,τι είχε απομείνει από μια ασσυριακή δύναμη που δημιουργήθηκε το 2004 για να προστατεύσει τις εκκλησίες της περιοχής.

Στόχο΄ς την ανακατάληψη των χριστιανικών πόλεων και χωριών τα οποία έχει καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

Η νέα αυτή ταξιαρχία τέθηκε υπό τη διοίκηση της κυβέρνησης της ημιαυτόνομης περιοχής του Ιρακινού Κουρδιστάν, οι δυνάμεις ασφαλείας του οποίου, οι Πεσμεργκά, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη μάχη κατά του ΙΚ.

Οι στρατιώτες παρέλασαν σήμερα και χαιρέτησαν τους Κούρδους και τους Ασσύριους αξιωματούχους που παρέστησαν σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Φισκάμπουρ του βορειοδυτικού Ιράκ, κοντά στα τουρκικά και τα συριακά σύνορα.

Η πλειονότητα των χριστιανών του Ιράκ ζούσε στην κοιλάδα της Νινευή, μια περιοχή που εκτεινόταν από την πρωτεύουσα του Ιρακινού Κουρδιστάν Αρμπίλ ως τη Μοσούλη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας που έπεσε στα χέρια των τζιχαντιστών τον Ιούνιο.

Όμως η προέλαση του ΙΚ τον Αύγουστο οδήγησε στον μαζικό εκτοπισμό δεκάδων χιλιάδων χριστιανών.

«Περίπου 600 αδελφοί χριστιανοί από την κοιλάδα της Νινευή συμμετείχαν στην εκπαίδευση», εξήγησε ένας διοικητής της στρατιωτικής σχολής, ο στρατηγός Αμπουμπακέρ Ισμαήλ. «Όλοι είναι εθελοντές και θέλουν να απελευθερώσουν τη γη τους από τους τζιχαντιστές και στη συνέχεια να την προστατεύσουν», πρόσθεσε.

Οι χριστιανοί του Ιράκ δεν έχουν ποτέ μέχρι τώρα σχηματίσει επισήμως πολιτοφυλακές και επέλεξαν να διατηρήσουν πιο χαμηλό προφίλ όταν η χώρα βυθίστηκε στις διαδογματικές συγκρούσεις μετά την αμερικανική επέμβαση το 2003.

Όμως όσοι χριστιανοί έχουν απομείνει στη χώρα αποφάσισαν τους τελευταίους μήνες να πάρουν τα όπλα. Πολλές χριστιανικές πολιτοφυλακές έχουν δημιουργηθεί έκτοτε, οι οποίες δεν υπάγονται διοικητικά στους Πεσμεργκά, όμως υποστηρίζονται από το Κουρδιστάν.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *