Απόφαση – σταθμός για την «εγκληματική οργάνωση»!

Απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο επιβλήθηκε στον Γιώργο Λαναρή! Απόφαση – σταθμός για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», καθώς ανακριτής και εισαγγελέας ουσιαστικά συμφωνούν πως το Ολυμπιακός – Βέροια ήταν «στημένο»!

Απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο είναι ο περιοριστικός όρος που επιβλήθηκε και στον Γιώργο Λαναρή, σε μια απόφαση, όμως που διαφέρει συγκριτικά με αυτές που είχαν προηγηθεί στον Γιάννη Κομπότη, στους διαιτητές και στα μέλη των πειθαρχικών οργάνων για δύο λόγους.

Ο πρώτος αφορά το γεγονός, ότι ο γενικός διευθυντής της Βέροιας έχει δηλώσει ότι τα μόνα του έσοδα προέρχονται από το ποδόσφαιρο, άρα με αυτή την απαγόρευση ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς, Γιώργος Ανδρεάδης, ουσιαστικά δεν τον αφήνει να βιοποριστεί μέχρι τη δίκη μέσω του ποδοσφαίρου που ήταν και η μοναδική του ενασχόληση μέχρι σήμερα. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, βάσει του γεγονότος αυτού, η εξέλιξη του ανακριτή αποκτά ιδιαίτερη αξία σε σχέση με τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί σε προηγούμενα πρόσωπα.

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την ουσία των περιοριστικών μέτρων, καθώς ο Γιώργος Ανδρεάδης με αυτή την απόφαση θεωρεί ότι όντως ο αγώνας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Βέροια είναι «στημένος» και ότι μάλιστα επιτεύχθηκε ο στόχος των εμπλεκομένων με το να επικρατήσουν οι γηπεδούχοι με το τελικό σκορ να είναι over. Δηλαδή, η δουλειά έγινε («the job is done»).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Λαναρής αποχώρησε μαζί με τον δικηγόρο του χωρίς να κάνουν κάποια δήλωση, εμφανώς σε κακή ψυχολογική κατάσταση μετά την απόφαση για την επιβολή των περιοριστικών μέτρων.

Την ίδια ώρα από την πλευρά της Βέροιας, μόλις πληροφορήθηκαν τις εξελίξεις, εξέφρασαν τη μεγάλη τους έκπληξη, καθώς δεν περίμεναν τέτοιου είδους απόφαση εκ μέρους του Γιώργου Ανδρεάδη. Η αισιοδοξία τους σχετικά με την υπόθεση βασιζόταν στη γραμμή της απολογίας που είχαν «χαράξει», καθώς από την πλευρά του ο Γιώργος Λαναρής είχε εξασφαλίσει μαρτυρίες από άλλους παίκτες που ήταν παρόντες στο ματς κόντρα στον Ολυμπιακό  και οι οποίες έρχονταν σε αντιπαράθεση συγκριτικά με όσα έχουν καταθέσει ο Νίκος Γεωργέας και ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης της ομάδας.
sdna.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *