Λουκέτο για όσους δεν κόβουν αποδείξεις

Θα αναρτάται πινακίδα που θα γράφει “κλειστόν λόγω φοροδιαφυγής”…

Ο Γενικός Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης αναμένεται να ανακοινώσει την προσεχή Τετάρτη μέτρα ανάσχεσης της φοροδιαφυγής, τα….
οποία θα αποθαρρύνουν τις επιχειρήσεις από τα να μην εκδίδουν αποδείξεις.

Εν τω μεταξύ, ακόμα και οι υπάλληλοι των γραφείων βγαίνουν στους δρόμους για τη διεξαγωγή ελέγχων σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Κυβέρνηση εξετάζει την επαναφορά του μέτρου Παπακωνσταντίνου για την αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων για έναν μήνα. Η ποινή θα επιβάλλεται σε επιχειρήσεις που θα συλληφθούν να μην εκδίδουν απόδειξη για 3 συναλλαγές, ενώ έξω από το κατάστημα θα αναρτάται πινακίδα που θα γράφει “κλειστόν λόγω φοροδιαφυγής”.

Ομοίως, επιτηδευματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες που θα εντοπίζονται από την εφορία να μην έχουν εκδώσει έστω και μία απόδειξη πολύ μικρής αξίας ή να μην έχουν καταχωρίσει στα βιβλία τους φορολογικά στοιχεία που έχουν εκδώσει ή έχουν λάβει ή να εκδίδουν πλαστά παραστατικά, θα επιβαρύνονται με επιπλέον φόρο εισοδήματος.

Ακόμη, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ και των εφοριών θα επιβάλλουν επιτόπου πρόστιμα σε επιχειρήσεις, επιτηδευματίες και ελεύθερους επαγγελματίες που δεν κόβουν τιμολόγια και αποδείξεις για τις συναλλαγές που πραγματοποιούν με τους πελάτες τους. Αν αρνηθούν να παραλάβουν τις πράξεις, τότε οι εκθέσεις και οι αποφάσεις επιβολής προστίμου θα θυροκολλούνται στην επαγγελματική εγκατάσταση του ελεγχόμενου.

4news.gr, Ειδήσεις, επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *