Στην κορυφή των Τζουμέρκων θα εκτρέφονται πέρδικες περδικομάτες…

Στόχος να αυξηθούν οι κυνηγοί στην περιοχή!!!


Στην κορυφή των Τζουμερκιώτικων βουνών, δημιουργείται από την Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου, σε συνεργασία με τον τοπικό Κυνηγετικό Σύλλογο Τζουμέρκων και τον οικείο δήμο, εκτροφείο πέρδικας. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Γ. Σεντελές, “η προσπάθεια αυτή υπαγορεύτηκε αρχικά, από την ανάγκη για την ενίσχυση της παρουσίας του είδους αυτού, που ενδημεί στα βουνά της Ηπείρου, καθώς επίσης και από την….
δραστηριοποίηση πλήθους κυνηγών στην περιοχή, όπως και την προσέλκυση άλλων από διάφορες περιοχές της χώρας στους κυνηγότοπους των Τζουμέρκων.
Είναι άλλωστε μία δραστηριότητα η οποία συμβάλλει καθοριστικά στην οικονομία της περιοχής και τη στήριξη πολλών τοπικών επιχειρήσεων, ιδιαίτερα τους μήνες που επιτρέπεται η άσκηση της θύρας”. Στόχος, λοιπόν, τα έσοδα από το κυνήγι… Δεν είναι κακή η επιδίωξη, αρκεί να υπάρξει σεβασμός στη φύση.

http://www.katoci.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

2 Comments

  1. Αλέξανδρος

    Σεβασμός; Από τη στιγμή που εκτρέφουν ένα είδος για να σκοτωθεί από άτομα που έχουν τη συγκεκριμένη δραστηριότητα ως χόμπυ, δεν μπορούμε να μιλάμε για σεβασμό. Στο χωριό μου και τη γύρω περιοχή υπήρχε μέγαλος πληθυσμός από πέρδικες οι οποίες εξαφανίστηκαν από τους κυνηγούς που κυνηγούσαν και συνεχίζουν να το κάνουν ακόμη και σε σημεία που το κυνήγι απαγορεύεται. Μάλιστα, ένα χωροφύλακα ο όποιος είχε προειδοποιήσει μία συγκεκριμένη παρέα κυνηγών πολλές φορές ότι κυνηγούσαν σε μη επιτρεπτο για κυνήγι μέρος τον σκότωσαν…

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *