«Η Ν.Δ. νομίζει ότι η κυβέρνηση είναι μονοκομματική»

Για σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία της κυβέρνησης στους 12 μήνες ζωής της, παρά τα θετικά σημεία, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, εκτοξεύοντας βολές τόσο…

κατά της Ν.Δ. όσο και κατά της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Μιλώντας στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τη Ν.Δ. πως «νομίζει ότι η κυβέρνηση είναι μονοκομματική» και τη ΔΗΜΑΡ πως «θέλει να μετέχει στη νομή της εξουσίας, αποφεύγοντας τις πιο δύσκολες στιγμές τα βάρη των αποφάσεων».

Υποστήριξε επίσης ότι «οι τεκμηριωμένες προτάσεις προκαλούν συχνά ενόχληση στη Ν.Δ., με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις», ενώ έκανε λόγο και για «παιδαριώδη προσπάθεια οικειοποίηση των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ».

«Συνεργαζόμαστε με τη ΝΔ αλλά δεν ταυτιζόμαστε», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος εκφράζοντας επίσης την άποψη ότι δεν υπήρχε και δεν υπάρχει σχέδιο Β, διαφορετικό από αυτό που εφαρμόζεται.

Αναφερόμενος στη διαφωνία για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε πως «επέβαλε να συναντηθούν οι τρεις αρχηγοί». Όπως είπε, η συνάντηση της Δευτέρας θα έχει ως αντικείμενο τη συνολική αξιολόγηση της λειτουργίας της κυβέρνησης. «Δεν αντιλαμβανόμαστε ότι μια κυβέρνηση συνεργασίας λειτουργεί με άλλους όρους;», διερωτήθηκε μεταξύ άλλων.

Μιλώντας γενικότερα για την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρωζώνη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι το μεγάλο ερώτημα είναι ποιος αποφασίζει για ποιόν στην Ευρωζώνη προσθέτοντας ότι αυτό που κυριαρχεί στην Ευρωζώνη είναι ο φόβος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε, τέλος, ότι η Ελλάδα εφαρμόζει μια στρατηγική που απαντά στην ανάγκη να βγει η Ελλάδα από την κρίση και να θωρακιστεί σε σχέση με την κρίση ενώ παραδέχθηκε ότι δεν θα κάναμε ποτέ μόνοι μας αυτές τις δημοσιονομικές επιλογές που υπαγορεύτηκαν από την ανάγκη να επιβιώσει η χώρα καθώς δεν μπορείς να πας πουθενά με πρωτογενές έλλειμμα 12,5%.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *