Σαμαράς: Τέλος τα μνημόνια στην Ελλάδα – Ο ΣΥΡΙΖΑ τρομοκρατεί για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας

Κάθε συζήτηση για το ενδεχόμενο ενός τρίτου μνημονίου απορρίπτει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, δηλώνοντας ότι η χώρα δεν θέλει νέα δανεικά και ότι η Τρόικα θα φύγει με το τέλος του τρέχοντος προγράμματος.

«Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα δανεικά! Και δεν θα μπορούσε να υπογράψει “νέο μνημόνιο” για χρήματα που δεν χρειάζεται. Με την λήξη του προγράμματος η τρόικα θα φύγει. Όπως έγινε στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να τελειώσει το πρόγραμμα και να γίνουμε ξανά “φυσιολογική” χώρα», αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News».

Όσον αφορά στην επικείμενη αξιολόγηση της Τρόικα, ο πρωθυπουργός εκτιμά πως δεν θα υπάρξουν προβλήματα στο δημοσιονομικό μέτωπο, καθώς η Ελλάδα πετυχαίνει με διαφορά τους στόχους της, και μάλιστα «όχι για πρώτη φορά, αλλά για δεύτερη χρονιά».

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι με τις πολιτικές που εξαγγέλλει οδηγούν αυτομάτως σε νέο μνημόνιο με πιο δυσβάσταχτους όρους, τονίζοντας ότι: «Ο κ. Τσίπρας επιστρέφει στο “λεφτά υπάρχουν” που μας έφερε σε αυτή την κατάσταση. Είναι λαϊκίστικες υποσχέσεις που οδηγούν μαθηματικά πίσω σε νέο μνημόνιο! Εμείς βγαίνουμε από το μνημόνιο οριστικά και δεν θα ξαναχρειαστούμε δανεικά. Αυτή είναι η βασική διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ…».

Ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε ως «αθλιότητες» τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ περί εξαγοράς βουλευτών προκειμένου να στηρίξουν την κυβερνητική υποψηφιότητα για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

«Και μόνο που είπαν κάτι τέτοιο είναι άθλιο, αισχρό και υβριστικό για τους Ελληνες βουλευτές. Προσπαθούν να «τρομοκρατήσουν» τους βουλευτές, ώστε να μη βγει Πρόεδρος. Η τρομοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ δεν περνάει… Απλά, υποβαθμίζει ανεπίτρεπτα την πολιτική μας ζωή».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών ο πρωθυπουργός ήταν κατηγορηματικός. «Για φανταστείτε τη στιγμή που η χώρα ετοιμάζεται να βγει από το μνημόνιο να γίνουν εκλογές, με την αντιπολίτευση να ζητά να επιστρέψουμε ξανά σε όργιο «παροχών»! Για σκεφτείτε, πριν ακόμα τις εκλογές, τι αναστάτωση θα δημιουργηθεί; Πού θα μας πάνε οι αγορές. Και πόσο πίσω θα μας πάει όλο αυτό…Η αίσθηση σταθεροποίησης της Ελλάδας, που με τόσες θυσίες του λαού μας δημιουργήσαμε, θα ακυρωθεί. Η δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας θα ανατραπεί. Η αβεβαιότητα και η αστάθεια που θα ακολουθήσουν, θα αποτελειώσουν την ολική καταστροφή».

Αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι δεν ευθύνεται ο Γιάννης Στουρνάρας για τα λάθη στον συγκεκριμένο φόρο, χαρακτήρισε ως μικρής σημασίας τις παραφωνίες και τα «στιγμιαία» ξεσπάσματα, όπως είπε, των βουλευτών και παρείχε πλήρη στήριξη στον Γκίκα Χαρδούβελη.

«Ο φόρος ακινήτων μειώνεται κάθε χρόνο για τους περισσότερους, θα συνεχίσει να μειώνεται και πλέον πληρώνουν όλοι. Εκείνο που τον έκανε δυσβάστακτο – πράγματι – είναι ότι συνέπεσε με άλλους φόρους μαζί. Κι ότι πληρώθηκαν σε δύο χρόνια όσα δεν είχαν πληρωθεί τα τρία προηγούμενα. Αλλά αυτό τελειώνει πια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *