Γιατί ο Πάνος Καμμένος δεν είναι ήρωας

Πολλοί, κυρίως νέοι άνθρωποι που ενημερώνονται μέσα από
το ίντερνετ έχουν κάνει “ήρωά” τους τον ανεξάρτητο βουλευτή Πάνο Καμμένο. Και μπορεί οι καταγγελίες του για τα CDS και την οικογένεια Παπανδρέου να έχουν ενδιαφέρον (μάλλον ευσταθούν καθώς οι άνθρωποι όπως προκύπτει δεν πολυαγαπήσανε την Ελλάδα ιδιαίτερα), όμως το παρελθόν του κ. Καμμένου δεν είναι ούτε επαναστατικό ούτε και με μεγάλες επιτυχίες ως προς αυτά που κατά καιρούς παρουσίαζε για…
“μεγάλες αποκαλύψεις”. Καταρχήν ο κ. Καμμένος είναι άνθρωπος αυτό που λέμε “συστημικός”.
19 χρόνια βουλευτής!!!! δεν άλλαξε και πολλά από τις θέσεις που υπηρέτησε αν και ενδεχομένως είχε καλές προθέσεις!
Σπούδασε στην Γαλλία και την Ελβετία(!). Παντρεύτηκε την κόρη του κ. Γιάννη Φιλίππου της ΦΑΓΕ με την οποία έχει τρεις γιούς. Ένας γάμος που άνοιξε διάπλατα πολλές πόρτες χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό. Πριν λίγα χρόνια χώρισε και είναι πλέον παντρεμένος με την δικηγόρο Έλενα Τζούλη με την οποία απέκτησε άλλη μια κόρη.
Έχει τιμηθεί με το Μεγαλόσταυρο της Τιμής από το Πατριαρχείο Τσεχίας, με το Παράσημο της Τιμής από το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων και με το παράσημο του Ιππότη του Εθνικού Τάγματος της Αξίας από τον πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί.
Το 2007 διορίστηκε υφυπουργός εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με υπουργό τον Γιώργο Βουλγαράκη την εποχή της “νόμιμης άρα και ηθικής” επανίδρυσης του κράτους.
Ο Πάνος Καμμένος αρκετές φορές κατά τη διάρκεια δηλώσεων του χρησιμοποιεί συναισθηματικά φορτισμένο λόγο με συνεχείς κατηγορίες σε πρόσωπα διάφορων πολιτικών του αντιπάλων, για τις οποίες κατηγορήθηκε για συκοφαντική δυσφήμηση.
Έχει επικριθεί δικαιολογημένα για την συγγραφή του πρώτου του βιβλίου “Τρομοκρατία, θεωρία και πράξη”, καθώς υποστήριξε ανοιχτά και με την ίδια θέρμη (του σήμερα) ότι το ΠΑΣΟΚ κρυβόταν πίσω από τη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, κάτι που απεδείχθη ψευδές όταν η οργάνωση αυτή εξαρθρώθηκε.
Τον Απρίλιο του 2011 είχε στηρίξει ανοιχτά τον Παναγιώτη Ψωμιάδη λίγο πριν την καταδίκη του Περιφερειάρχη Μακεδονίας.
Ο Ψωμιάδης όμως αποδείχτηκε ένοχος καθώς διέγραφε τακτικώς και παρανόμως πρόστιμα μεγάλου χρηματικού ποσού γαι νοθεία και λαθρεμπόριο καυσίμων.
Η ρητορική του Πάνου Καμμένου είναι ελκυστική και με μεγάλες δόσεις αλήθειας. Είναι σίγουρα μαι χρήσιμη φωνή. Έχει όμως μια “δόση Πάγκαλου” και θα εξηγήσουμε τι εννοούμε. Και ο Πάγκαλος λέει “σκληρές αλήθειες” που σε ένα άλλο ακροατήριο, διαφορετικό από αυτό του Καμμένου, ακούγονται (και είναι ενίοτε) σωστές.
Όμως τόσο ο Καμμένος όσο και ο κάθε πολιτικός που διετέλεσε από 20 εως 40 χρόνια βουλευτής και υπουργός δεν μπορεί να προσποιείται ότι προήλθε τώρα από τον κρίνο της αλήθειας. Αφήστε δε που ο συμπαθής Πάνος δεν λέει κουβέντα για την εποχή που το καράβι έπεσε στα βράχια και ακριβώς εκείνη την εποχή ο ίδιος ήταν στο υπουργείο ναυτιλίας!

http://www.blog.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *