Χ. Παπουτσής: Η υποψηφιότητα της Καθαρής Δευτέρας!

Ολοκληρώνεται το πάζλ της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, μετά και την απόφαση του Χρήστου Παπουτσή, να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Έτσι απέναντι στον Βαγγέλη Βενιζέλο, δημιουργείται ένας δεύτερος πόλος, αν όχι αντιμνημονιακός, αυτόν τον ρόλο τον έχει αναλάβει ο Μιχάλης Χρυσοχοιδης, αλλά με στάση κριτικής. Κάτι άλλωστε που φρόντισε να φανεί και από την επιστολή παραίτηση του προς τον…..
πρωθυπουργό. « Είχα την ευκαιρία επανειλημμένα να εκφράσω τις επιφυλάξεις μου σε ορισμένα θέματα κρίσιμης σημασίας για την οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας.» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι διαγραφές της Λούκας Κατσέλη και του Χάρη Καστανίδη, φαίνεται πως διευκόλυναν μια απόφαση, που ήταν έτοιμη από καιρό. Η υποψηφιότητα του Χρήστου Παπουτσή ανοίγει το δρόμο για εκλογές τελικά από τη βάση, «σπάζοντας» τις σχεδόν εμμονικές απόψεις για μια υποψηφιότητα, λόγω των δύσκολων καιρών που διανύουμε. Ο πρώην πλέον υπουργός προστασίας του πολίτη θα επιχειρήσει να εκπροσωπήσει το λεγόμενο κοινωνικό ΠΑΣΟΚ, δίνοντας μάλιστα διέξοδο σε πολλούς να στοιχηθούν πίσω του που δεν τους εξέφραζε η υποψηφιότητα του Βαγγέλη Βενιζέλου και η συμπόρευση του Ανδρέας Λοβέρδου.

Ο Χρήστος Παπουτσής συγκαταλέγεται στους προεδρικούς υπουργούς, χωρίς ωστόσο να θεωρείται βέβαιο, ότι το μπλοκ των προεδρικών βουλευτών, θα στρατευθεί στο πλευρό του. Και αυτό γιατί πρόκειται για μια ομάδα σχεδόν αποδεκατισμένη, μετά και τη στάση του ίδιου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τις διαγραφές. Αλλά και επειδή ο Χρήστος Παπουτσής δεν έχει και εκείνα τα ερείσματα στην Κ.Ο ώστε να «μαζέψει» γύρω του τους «παπανδρεϊκούς» βουλευτές που κάποτε είχαν την πλειοψηφία.

Πάντως ένα πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ Βενιζέλου Παπουτσή, στην μικρή προεκλογική περίοδο που θα διανύσει το ΠΑΣΟΚ, θα είναι η τύχη των διαγραφέντων, καθώς ο μεν αντιπρόεδρος μέσω του Ανδρέα Λοβέρδου, δεν συμφωνεί στον επαναπατρισμό τους. Αντίθετα ο Χρήστος Παπουτσής έχει δηλώσει «δεν περισσεύει κανείς από το κόμμα».

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ για να οριστικοποιήσει τις ημερομηνίες, ενώ όπως όλα δείχνουν όλα θα παιχθούν τις δυο εβδομάδες 10-11 Μαρτίου με εθνική συνδιάσκεψη, κατάθεση υποψηφιοτήτων και 18 Μαρτίου εκλογές.

http://briefingnews.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *