Κανένας δεν επιθυμεί στη γειτονία του να υπάρχουν σκουπίδια

Είναι γεγονός ότι σε όποια περιοχή προβλεφτεί να γίνει διαχείριση απορριμμάτων θα υπάρξει αντίδραση. Αυτοί που θα αναλάβουν το όποιο έργο θα είναι προφανώς μεγαλοεργολάβοι. Εκτός αν το αναλάβει μια νέα ΜΟΜΑ πράγμα για το όποιο θα ήμουν σύμφωνος. Όπως παντού στον Ελλαδικό χώρο θα προφασιστούν 1) αρχαία. 2) ενστάσεις για κωλυσιεργία, 3) λαϊκές αντιδράσεις για αποζημιώσεις, 4) περιβαλλοντολογικά, κλπ. Κανένας δεν επιθυμεί στη γειτονία του να υπάρχουν σκουπίδια, πολύ δε…..
περισσότερο τα σκουπίδια των άλλων. Δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες για τις μελέτες της Κερατέας , του Γραμματικού, η άλλων περιοχών, Γνωρίζω την ανάγκη να διαχειριστούμε τα σκουπίδια μας, και αν δεν μας πίεζαν πιο μορφωμένοι και οργανωμένοι λαοί της Ευρώπης , οι χωματερές θα διαιωνίζονταν στη χωρά των αμόρφωτων και της διπλοπενιάς. Απ ότι κατάλαβα οι κάτοικοι της περιοχής θα δέχονταν τη διαχείριση στον τόπο τους μόνο των δικών τους απορριμμάτων, μια τέτοια όμως κατασκευή δεν θα ήταν βιώσιμη προκειμένου να γίνεται σε βάθος διαχείριση με περισσότερο όφελος, ένα τέτοιο εγχείρημα όπως όλα τα μεγάλα θέματα πρέπει να τυγχάνουν ευρύτερης αποδοχής, δηλαδή λαϊκών δημοψηφισμάτων που θα υποχρέωναν τους αντιμαχόμενους να εξηγήσουν τις θέσεις τους, και τα ΜΜΕ να τις προβάλλουν και να καλούν εκπροσώπους για αντιπαράθεση. καθώς και γνώστες του πανεπιστημιακού χώρου. Η όποια επιβολή μιας κατάστασης θα έχει τα αποτελέσματα που βιώνουμε, για τα όποια μόνο λύπη αποτροπιασμό, μπορούν να προκαλέσουν, και ερωτήματα για το ποσό ο κρατικός μηχανισμός έχει χασμένη τη φώλια του και δεν αναζητά ευρύτερη συναίνεση. Το γεγονός έλλειψης εμπιστοσύνης και καχυποψίας του πολίτη προς το κράτος δεν επιτρέπει να γίνει τίποτα στον τόπο μας. Από τη μια ένα κράτος μίζας, κατάχρησης, και καταστολής, και από την άλλη μια κοινωνία αμόρφωτη, καλοπερασάκηδων και συμφεροντολόγων. (σε μεγάλο βαθμό) Όταν λοιπόν κάποιος βλέπει τα αποτελέσματα που προκαλεί η δημιουργία μιας μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων που να βρει το κουράγιο να μιλήσει για ΑΝΑΔΑΣΜΟ. Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΔΑΣΜΟ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. Παραθέτω μέρος του σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων στα περιβαλλοντολογικά. http://petrosliapis.blogspot.com/p/blog-page.html · ΔΟΚΙΜΗ ΝΕΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ, ΣΕ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ, Ο ΚΆΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΣΑΚΟΥΛΑ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΜΕΓΕΘΟΥΣ, ΚΆΘΕ ΣΑΚΟΥΛΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΜΦΑΝΕΣ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, Η ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ, ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 5 ΕΥΡΟ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΙ 3 ΕΥΡΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟ, ΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΟΥΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ ΟΠΩΣ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΣΑΚΟΥΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ 0,15 ΛΕΠΤΑ, Η ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ. (ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟ ΑΕΙ) · ΛΟΙΠΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΕ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ Σημειώνω ότι το παραπάνω σχέδιο έχει εφαρμοστεί στο Βέλγιο με μεγάλη επιτυχία , μεγάλη μείωση των απορριμμάτων και τεραστία αύξηση των ανακυκλώσιμων.

http://petrosliapis.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

10 Comments

  1. Ανώνυμος

    φιλε Πετρο σ'ευχαριστω για την παρεμβαση σου αλλα να επαναλαβω οτι ειμαι συμβασιουχος με οτι αυτο συνεπαγεται.Καναμε συμβαση 1/1/2010 και ακομα να πληρωθουμε.Μας κατηγορουν οτι θελουμε να γινουμε μονιμοι.Πως μπορεις ομως να κατηγορησεις καποιον που θελει να δουλεψει και μαλιστα σε τετοια δουλεια που και οι ιδιοι οι μονιμοι αρνουνται να την κανουν?Αν δεν θελουν αλλους συμβασιουχους τοτε γιατι η πολιτεια κανει προκυρηξεις και συντηρει αυτη την κατασταση?Να ξερουμε κι εμεις να κανονισουμε την πορεια μας.Πως μπορεις να λειτουργησεις σοβαρα οταν ξερουμε οτι θα ειμαστε μονο για 8 μηνες.Παντως η αληθεια ειναι οτι για οποιοδηποτε θεμα δεν λαμβανεται ποτε υποψιν η γνωμη αυτων που εχουν καθημερινη επαφη με το αντικειμενο'κι αυτο ισχυει για ολα τα θεματα.Εμπλεκονται ολοι οι ασχετοι γι'αυτο και οι λυσεις ειναι ελλιπεις με οτι κι αν συνεπαγεται.

    Reply
  2. doctormarkon

    Ο "σκουπιδοφάγος" είναι μία συσκευή που μπορεί να απαλλάξει τη χώρα από μεγάλο όγκο σκουπιδιών.
    Κοστίζει μόνο 200 Ευρώ.
    Η κομποστομηχανή στοιχίζει λίγο παραπάνω αλλά συνεταιρικά στην πολυκατοικία έρχεται κάτι λίγα στον καθένα. Αυτό που μένει είναι συσκευασίες για ανακύκλωση. Προτιμάτε γυαλινες συσκευασίες που μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν.

    Ετσι το μεγάλο πρόβλημα έχει λυθεί.
    Πολύ απλο αλλά δεν συμφέρει την υψηλή πύλη

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ονειρεύομαι μια πρόσκληση όλων των εμπλεκόμενων με τα σκουπίδια
    από ένα πανεπιστήμιο με τη συμμέτοχη όλων των φορέων
    και να βγει μια η περισσότερες προτάσεις ,
    και αυτές οι προτάσεις να γίνουν δημοψήφισμα.
    μόνο με τέτοια δημοκρατία θα πάμε μπροστά.
    τόσο για τα απορρίμματα όσο και για όλα θέματα

    απορίας άξιον είναι γιατί τα πανεπιστήμια δεν δραστηριοποιούνται σε λαϊκά θέματα;;;
    τόσο πολύ τα έχουν διαβρώσει τα κόμματα;;;

    Πετρος

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Αγαπητέ φίλε 5,53 εσύ που έχεις άποψη μας ενδιαφέρεις πιο πολύ απ όλους.
    Γι αυτό επιβάλλεται να πεις τις προτάσεις σου.
    αν η λύση δεν βγει από εμάς , κάνεις δεν θα το κάνει καλυτέρα.
    θα ήταν ευχής έργο το σωματείο των εργαζομένων στην καθαριότητα να υποβάλει σχέδιο .
    Η πατρίδα μας χρειάζεται απ όποιο μετερίζι μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι.
    Χρειαζόμαστε και την πολιτεία να κάνει τη σωστή σύνθεση.
    Πιστεύω ότι με μια νέα πολιτειακή ηγεσία (δεν γνωρίζω ακόμα ποια) θα βγει ο κάλος μας εαυτός
    ο Έλληνας που αγαπάμε όλοι

    Πετρος

    Reply
  5. Ανώνυμος

    συνεχεια απο 5.41
    Αυτα οσον αφορα την συμπεριφορα των πολιτων.Η πολιτεια πλεον τα διαχειριζεται σε ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ τα οποια εκμεταλλευονται την ενεργεια για θερμανση καυστηρων και νερου στις βιομηχανιες και στις διαφορες υπηρεσιες.Το μεγαλυτερο προβλημα ομως στη χωρα μας ειναι αλλο'ποιος θα επιβαλλει αυτα τα προστιμα αφου οι δημαρχοι και οι αντιδημαρχοι στηριζουν τηυν εκλογη τους σε αυτους τους πολιτες και δεν αναλαμβανουν καμμια ευθυνη

    Reply
  6. Ανώνυμος

    σιγουρα πρεπει να γινει κατι για τα σκουπιδια.οταν ομως δεν υπαρχει σαφης ενημερωση απο την πολιτεια δημιουργουνται ολα τα προβληματα που βιωνουμε καθημερινα.Να κανω 2 σχολια για το κειμενο.Δουλευω ως σμβασιουχος σε απορριματοφορο και ισως βοηθησω να κατανοησετε οτι καποια απο τα παραπανω δεν ειναι εφικτα.Αυτο γιατι υπαρχουν περιοχες που εχουν χτιστει τα σπιτια σε σημεια που το αποριμματοφορο δεν μπορει να παει.Οι σακκουλες δεν ειναι και η καλυτερη λυση γιατι τα αδεσποτα τις σκιζουν για να φανε και το προβλημα θα ειναι μεγαλυτερο με τα σκορπια σκουπιδια.Καλη λυση,που εφαρμοζεται στη Γερμανια που γνωριζω,ειναι χρεωση των καδων σε καθε σπιτι η πολυκατοικια.Εκει ομως εχουν κι αλλα καλα¨συγκεκριμενες ημερομηνιες για μπαζα και ογκωδη αντικειμενα οπως και συγκεκριμενους χωρους,οχι οπου και οποτε θελει ο καθενας.Στην περιπτωση η που πεταξει καποιος σεκαδο οτιδηποτε εκτος απο οικιακα σκουπιδια μπαινει προστιμο σε ολους οσοι εχουν χρεωμενο τον καδο.Ετσι δεν θα ερθει καποιος απο αλλη γειτονια να ριξει κατι γιατι ολοι θα προσεχουν.τα κλαδια τα τεμαχιζουν για λιπασμα

    Reply
  7. Ανώνυμος

    σε καποιες περιοχες ειναι εφικτο,
    αλλα για το τι πρεπει πραγματικα να γινει ,
    καλυτερα να αποφασισουν τα παιδια μας μεσα απο τα πανεπιστημια.
    το αυριο πρεπει να σχεδιαστει απο τους νεους
    οχι απο τους πολιτικαντηδες.

    Πετρος

    Reply
  8. Ανώνυμος

    σε καποιες περιοχες ειναι εφικτο,
    αλλα για το τι πρεπει πραγματικα να γινει ,
    καλυτερα να αποφασισουν τα παιδια μας μεσα απο τα πανεπιστημια.
    το αυριο πρεπει να σχεδιαστει απο τους νεους
    οχι απο τους πολιτικαντηδες.

    Πετρος

    Reply
  9. Ανώνυμος

    .ενα μάτσο ανέφικτες ιδέες βασισμένες σε καθαρά θεωρητικό επίπεδο, έξω απο κάθε πραγματικότητα (ιδίως ελληνική).
    Πιο εφικτό είναι να μεταναστεύσουμε όλοι μας στο Βέλγιο!

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *