Η προπαγάνδα κατά του καπνίσματος και τι κρύβεται από πίσω…

Παρατηρώ με ιδιαίτερη προσοχή τις διαφημίσεις-προπαγάνδα κατά των καπνιστών. Το σενάριο είναι γνωστό σε όλους μας καθώς όλοι έχουμε εξοικειωθεί με τα δικαιώματα των αντικαπνιστών, ενώ οι καπνιστές είναι πολίτες β’ κατηγορίας ως γνωστόν και δεν έχουν δικαιώματα.
Αυτό το θέατρο του παραλόγου ήδη ισχύει ως νόμος στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης.
Η αντίδραση ξεκίνησε επειδή ο καπνιστής δεν ανέχεται να τον κάνει κάποιος να σταματήσει το κάπνισμα με το ζόρι, και αν πριν το σκεφτόταν κ να το κόψει τώρα δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση να υποκύψει σε εκβιασμούς.
Τι κρύβεται αλήθεια πίσω από αυτό το μανιώδες κυνήγι κατά των καπνιστών;;;
Ελπίζω κανείς μας να μην είναι τόσο αθώος που να νομίζει ότι οι εξουσιαστές…

νοιάστηκαν ξαφνικά για την υγεία μας.
Αυτοί οι ίδιοι αφανής εξουσιαστές, με τα ίδια κεφάλαια προώθησαν την μόδα του καπνίσματος επί 10ετίες ώστε να δημιουργήσουν ένα τεράστιο πλήθος καπνιστών, δεν περνάει το παραμύθι τους λοιπόν, σε εμάς τουλάχιστον.
Όπως και με τα ναρκωτικά, η ίδια υποκρισία .Αυτοί που τα πουλάνε, που σπρώχνουν την νεολαία σε αυτά βγαίνουν μετά και κάνουν καμπάνιες για τα μάτια του κόσμου.
Στην περίπτωση του τσιγάρου όμως φαίνεται ξεκάθαρα ότι αυτές οι κινήσεις δεν γίνονται για στάχτη στα μάτια αλλά είναι αληθινές και κρύβουν κάποια σκοπιμότητα.
Μία υποκινούμενη άποψη υποστηρίζει ότι τα έχει σπάσει η εξουσία με τις καπνοβιομηχανίες.
Άλλη άποψη και μάλιστα πολύ ενδιαφέρουσα είναι αυτή που εξέφρασε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας επανελλειμένα σε τηλεοπτικές εκπομπές, ο οποίος σημειωτέον δεν είναι καπνιστής οπότε η άποψη του πιστεύω είναι ειλικρινής αν μη τι άλλο.
Ο Μαχαιρίτσας υποστηρίζει ότι πιθανότατα δεν κρύβονται απλά συμφέροντα πίσω από την υπόθεση (άποψη που μπορεί να δαμάσει του αντιρρησίες) , απλά η εξουσία θέλει να “δοκιμάσει” το κατά πόσο μπορεί να ελέγχει τον κόσμο και να επιβάλλει τη βούληση της.
Δηλαδή στην ουσία κάνει μια επίδειξη δύναμής, αποφασίζουμε και διατάζουμε.
Είναι ένα δυνατό στοίχημα για την εξουσία να μπορέσει να επιβληθεί πάνω σε μια διόλου ευκαταφρόνητη μερίδα του πλυθησμού που έχει ένα ισχυρό πάθος.
Γιατί ακόμα η εξουσία δεν μπορεί να περιφρονεί τη δύναμη του λαού, κάτι που βέβαια όσο περνάει ο καιρός εξασθενεί…
Αυτό που με στενοχωρεί όπως περισσότερο από όλα είναι ότι δεν έχει ακουστεί καμία φωνή υπεράσπιστης αυτής της μερίδας του πλυθησμού.
Δεν θα πω περισσότερα, περιμένω να ακούσω απόψεις για το τι κρύβεται πίσω από αυτό το σχέδιο, το μόνο που θέλω να απευθύνω σε όλους και όλες, είναι ότι ναι, αυτοί έχουν πραγματική εξουσία και είναι αρκετά πιο ισχυροί από εμάς, σε κάποιον βαθμό όμως και εμείς πουλάμε την ελευθερία μας, δεν την διεκδικούμε πλέον, ενώ πιστεύω επίσης πως έχουμε τη δυνατότητα σε έναν βαθμό να ζούμε ανεξάρτητα από την εξουσία και τους νόμους, και αυτό θα γίνει με το να νικήσουμε την καταναλωτική μας φύση και να αποβάλουμε από μέσα μας τις αξίες και τα πρότυπα που μας υποβάλλουν.
Τουλάχιστον να μην τους επιτρέψουμε να μας ελέγχουν πνευματικά και από εκεί και πέρα όσοι έχουν το σθένος να αντέχουν στην βία που ασκεί η εξουσία, όταν δεν μπορεί να ελέγξει πνευματικά κάποιον . «Αυτοί είναι και οι σύγχρονοι ήρωες!…»

Vassilios

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *