Νίκος Νικολόπουλος: “συγκάλυψη στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ”

Με αφορμή τη νέα ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή και την επιστολή που απέστειλε προς όλα τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων, ο Βουλευτής Αχαΐας που εκλέχθηκε με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ και συντονιστής του Κινήματος «Αναγέννηση» Νίκος Ι. Νικολόπουλος, σε δηλώσεις του αμέσως μετά, μεταξύ άλλων τόνισε για το μείζον και «περίεργο» ζήτημα που προέκυψε με την «λίστα Λαγκάρντ».
«Η υπόθεση με την «λίστα Λαγκάρντ» «μπάζει», αφού σε…
πολλά σημεία της υπάρχουν κενά εγείροντας σειρά ερωτημάτων.
Όπως είναι γνωστό, ο πρώην ΓΓ του ΣΔΟΕ Γ. Καπελέρης καταθέτοντας στις 3/10/2012 ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων διέψευσε τον πρώην Υπουργό του και βεβαίωσε ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου δεν του έδωσε λίστα αλλά ατύπως δέκα ονόματα, για τα οποία έψαξε να βρει μόνο το ΑΦΜ, τη διεύθυνση και το επάγγελμά τους.»
Ο Νίκος Νικολόπουλος συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ωστόσο, αυτό που εντείνει το μυστήριο στην υπόθεση αυτή είναι ότι διάφορα δημοσιεύματα προ διετίας όπως της εφημερίδας το «ΠΑΡΟΝ» καταδεικνύουν σύμφωνα με στοιχεία, ότι το αρμόδιο Υπουργείο είχε λάβει γνώση για την λίστα με τα 1.991 ονόματα Ελλήνων μεγαλοκαταθετών σε Ελβετικές τράπεζες.
Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι το ποσό των καταθέσεων των Ελλήνων της λίστας ξεπερνά τα 20 δισ. Ευρώ και όχι 1,5 δισ. ευρώ όπως πιστεύαμε όλοι τις τελευταίες ημέρες, με βάση τα όσα εγράφησαν και ποτέ δεν διεψεύσθησαν, ενώ επέμεινε στην αναγκαιότητα πάση θυσία να επιβεβαιωθεί ότι στο stick που παρέδωσε στον Πρωθυπουργό ο Ευ. Βενιζέλος δεν έχουν γίνει λαθροχειρίες.», γιατί διαφορετικά υπογράμμισε τον κίνδυνο η Βουλή και ο σημερινός Υπουργός Οικονομικών να κατηγορηθούν για συγκάλυψη φοροφυγάδων και διακινητών μαύρου χρήματος και η χώρα να διασυρθεί, όπως συνέβη προχτές με τις αποκαλύψεις της έγκυρης εφημερίδας New York Times .
Ζήτησα λοιπόν «να εξεταστούν πλήρως όλα τα σημεία που αφορούν την εν λόγω υπόθεση από την Βουλή και από τους αρμόδιους Υπουργούς, οι οποίοι παριστάνουν τους κωφούς, τους τυφλούς ή ακόμα και τους χαζούς»!!!
Τέλος, αξίωσε: «Θεωρώ επιτακτική ανάγκη να γίνει πλήρης διαλεύκανση της δύσοσμης αυτής υπόθεσης, που εκθέτει τη χώρα, υπονομεύει τη Δημοκρατία και εξοργίζει τους χειμαζόμενους συμπολίτες μας, από τους οποίους θα ζητηθούν τις επόμενες ημέρες και νέες αβάσταχτες θυσίες.»

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *