ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ “ΕΝΤΙΜΟΣ” Ο ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η “ΑΡΙΣΤΕΡΗ” ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΩΣΤΕ ΤΡΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ!

ΤΡΙΖΕΙ Η ΣΥΝΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΤΙΜΩΤΙΚΗΣ “ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ”

Γράφει ο Ειδικός Συνεργάτης

Μπορεί για τον Αλέξη Τσίπρα και τη διαπραγματευτική ομάδα, την οποία πλέον εποπτεύει άμεσα ο ίδιος, η «κόκκινη γραμμή» των ιδιωτικοποιήσεων να θεωρείται παρελθόν ήδη από τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου. Μπορεί, αντίστροφα, οι συντάξεις να παραμένουν «κόκκινη γραμμή», αλλά όλοι γνωρίζουν ότι άρχισε να θολώνει.

(Στο συνταξιοδοτικό θα υπάρξει μεταρρύθμιση, προκειμένου να περιοριστούν οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και να ενοποιηθούν ασφαλιστικά ταμεία.)

Όποιος νομίζει ότι όλα αυτά έχουν για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση θεωρητική ή επικοινωνιακή μόνο σημασία, κάνει μεγάλο λάθος. Οι εστίες αντίστασης για τις «κόκκινες γραμμές» που έχουν ήδη πέσει (όπως οι ιδιωτικοποιήσεις) και πολύ περισσότερο γι’ αυτές που απειλούνται (όπως οι συντάξεις) είναι ισχυρές. Και δεν υπάρχουν μόνο στο κόμμα ΣΥΡΙΖΑ -που θεωρείται «φρούριο των αριστεριστών»- αλλά και στην ίδια την κυβέρνηση. Όπου τρεις υπουργοί είναι αποφασισμένοι να παραιτηθούν όταν έρθει η «σκληρή στιγμή» που θα υπογράψουν ιδιωτικοποιήσεις ή περικοπή συντάξεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *