Η χρησιμοποίηση της Χρυσής Αυγής είτε ως φόβητρο είτε ως φυλακισμένο σκιάχτρο!

Γράφει ο Μαγια

Διαπορείτε και εκπλήσσεστε. Αναρωτηθήκατε, όμως εάν ο Σαμαράς, θέλει όντως να θέσει οριστικά εκτός πολιτικού παιγνίου…

τη νεοναζιστική συμμορία; Εάν η κυβέρνηση μπορεί να προστατεύσει την χώρα από τον σοβαρό νεοναζιστικό κίνδυνο;

Ας μη διαλάθει της προσοχής ότι, ένα τμήμα της ΝΔ θεωρεί τους φιλοχιτλερικούς ξαδελφάκια, με κάποιες …παραξενιές. Ούτε, φυσικά, η πεισματική εμμονή της ακροδεξιάς δράκας του Μαξίμου στην εμφυλιοπολεμική θεωρία των δυο άκρων. Η ανιστόρητη κι επικίνδυνη εξίσωση των υμνητών του Χίτλερ με την αξιωματική αντιπολίτευση και τις δυνάμεις εκείνες που αμφισβητούν στρατηγικές επιλογές (ΝΑΤΟ, ΕΕ, μνημόνια). Λες κι ο Σαμαράς και το κόμμα του δεν είναι άκρο κι είναι όλοι οι άλλοι: όσοι διαφωνούν με τις καταστροφικές για τη χώρα και το λαό επιλογές του.

Όταν ένας πολιτικός χώρος συνδέεται με εγκληματικές δραστηριότητες, τότε δεν βλέπεις τι ψήφους παίρνεις και τι χάνεις. Τότε υπερασπίζεσαι το Σύνταγμα και τη δημοκρατική τάξη. Όπως εύστοχα επισημαίνει ο πρώην υπουργός Α. Ρουπακιώτης, «όσοι προβάλλουν τη θεωρία των δυο άκρων τεμαχίζουν την κοινωνία και δημιουργούν μέγιστους κινδύνους συγκρούσεων. Βλάπτουν το Σύνταγμα, τους θεσμούς και την κοινωνική συνοχή». Επί της ουσίας ρίχνουν νερό στο μύλο της Χρυσής Αυγής!

Άλλωστε, οι φυρερίσκοι αποθρασύνθηκαν από τη μακροχρόνια συγκάλυψη που έχαιραν. Γι αυτό αποφάσισαν να κάνουν αυτό το Φθινόπωρο ένα επί πλέον βήμα. Ν΄ ανοίξουν «θερμό» μέτωπο με την Αριστερά, στοχεύοντας στην περαιτέρω αναβάθμιση του ρόλου της οργάνωσης και τη γενικότερη πολιτική αποσταθεροποίηση. Κοντολογίς επιχείρησαν να δώσουν υπόσταση στη θεωρία των δυο άκρων!

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις δημιουργούνται βάσιμες υπόνοιες ότι, η Χρυσή Αυγή όχι μόνο δε θα εκκαθαριστεί αλλά αντίθετα θα κληθεί να διαδραματίσει αν χρειαστεί και το δεύτερο ρόλο της, αυτόν της ευθείας επίθεσης στη Δημοκρατία.

Ανασύρουμε την πρόσφατη δήλωση-απειλή Μιχαλολιάκου: «Εάν η χώρα μπει σε κύκλο αποσταθεροποιήσεως δεν θα είναι ένοχη η Χρυσή Αυγή, αλλά αυτοί οι οποίοι δαιμονοποιούν τη Χρυσή Αυγή και τη χτυπούν με τόσο βρώμικο και παράνομο τρόπο…». Ο Μιχαλολιάκος, λέει εμμέσως πλην σαφώς, πως η ΧΑ είναι ένα εργαλείο του συστήματος που το χρησιμοποιεί όταν νιώθει ότι απειλείται από μια …«αποσταθεροποίηση».
Η στρατηγική της έντασης που ακολουθεί η κυβέρνηση Σαμαρά (με τους φυρερίσκους, είτε ως φόβητρο είτε ως φυλακισμένο σκιάχτρο) θα ενταθεί το προσεχές διάστημα, συμπεριλαμβάνοντας, πιθανώς, στο ρεπερτόριό της μέχρι και προβοκατόρικες ενέργειες, εκτιμούν στη Κουμουνδούρου. Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν πως ο λόγος που οι «ακραίοι του Μαξίμου» επιμένουν στην ανιστόρητη και επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων, παρά την παραπομπή της Χ.Α. στη Δικαιοσύνη, έχει να κάνει με την επιδίωξή τους να δυναμιτίσουν το πολιτικό σκηνικό ενόψει του επερχόμενου νέου κύματος φτωχοποίησης της κοινωνίας και λεηλασίας της χώρας.

Αυτό, όμως, που οι κυβερνώντες δε θέλουν να δούμε, το περιγράφουν γλαφυρά ξένες μεγάλες εφημερίδες και το υπενθυμίζει η οδυνηρή πραγματικότητα. Στο κύριο άρθρο τους οι financial times σημειώνουν:
«Η άνοδος της ακροδεξιάς από το 2009 αποδεικνύει την απόλυτη απώλεια ελπίδας για πολλούς ψηφοφόρους. Η ελληνική οικονομία προβλέπεται να συρρικνωθεί περίπου 4% φέτος, στο έκτο έτος ύφεσης. Σχεδόν 3 στους 10 Έλληνες και δύο τρίτα των νέων είναι άνεργοι. Οι άγριες επιπτώσεις της λιτότητας που επιβάλλουν οι διεθνείς πιστωτές θα πρέπει να αφυπνίσουν τους απανταχού δημοκράτες. Η κυβέρνηση μπορεί να συλλαμβάνει τους εγκληματίες της ελληνικής πολιτικής, αλλά θα πρέπει να βελτιωθεί η οικονομία -ή να δοθεί περισσότερη διεθνής βοήθεια- για να εκτονωθεί η πικρία που ενισχύει την υποστήριξή τους».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *