Τρέχουν στο Μαξίμου για συμφωνία: Ετοιμάζεται η αντιπρόταση της κυβέρνησης

Μπορεί από το Μέγαρο Μαξίμου να αποφεύγουν να ανοίξουν τα χαρτιά τους σχετικά με το περιεχόμενο των νέων αντιπροτάσεων που ετοιμάζουν, όμως σύμφωνα με πληροφορίες στην κυβέρνηση προσανατολίζονται να συμπεριλάβουν κάποιες από τις θέσεις της άλλης πλευράς, που δεν ξεπερνούν τις κόκκινες γραμμές της.

Για αυτό το λόγο βρέθηκαν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου ο Γιάννης Βαρουφάκης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ για περίπου μισή ώρα στις 8 το Σάββατο το βράδυ ο πρωθυπουργός προσπάθησε να ξεδιαλύνει το τοπίο με την τηλεδιάσκεψη που είχε με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ.

Οι πληροφορίες του News247 αναφέρουν πως η κυβέρνηση θα μπορούσε, σε σχέση με τον ΦΠΑ, να εξετάσει την μεταφορά κάποιων αγαθών από έναν συντελεστή σε έναν άλλον ή ακόμα και αλλαγή στο ύψος των συντελεστών.

Πιθανό θεωρείται η αφαίρεση από το ελληνικό κείμενο, κάποιων θέσεων που έχουν προκαλέσει ενστάσεις και στο εσωτερικό του κόμματος.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, μέχρι αυτή την ώρα η ελληνική πρόταση παραμένει στο τραπέζι και η κυβέρνηση αναμένει τα σχόλια των θεσμών.

Μείζον θέμα αποτελεί η απομείωση του χρέους, η εξασφάλιση των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας και η ύπαρξη ενός αναπτυξιακού πακέτου.

Η πιο κρίσιμη εβδομάδα ξεκινά για το Μέγαρο Μαξίμου από αύριο. Σταθμός θεωρείται η συνάντηση, που σύμφωνα με πληροφορίες από το εξωτερικό, θα γίνει στο Βερολίνο με την Γερμανίδα καγκελάριο να έχει προσκαλέσει τους Φρανσουά Ολάντ, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, Κριστίν Λαγκάρντ και Μάριο Ντράγκι προκειμένου για ακόμα μια φορά να εξετάσουν το ελληνικό πρόβλημα.

Μετά τη χθεσινή «παρεξήγηση» για το αν ο πρόεδρος της Κομισιόν αρνήθηκε ή όχι να συνομιλήσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό με ενδιαφέρον αναμένεται να οριστεί το ραντεβού των δυο ανδρών.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν αυτό θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις Βρυξέλλες όπου έχει ήδη «κλειδώσει» η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους Μέρκελ – Ολάντ.

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα για την τελική λύση το Μέγαρο Μαξίμου παραπέμπει στην ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή, πως μοναδικό όριο για την συμφωνία είναι αυτή να είναι βιώσιμη και δίκαιη. Αντικρούοντας με αυτόν τον τρόπο την ημερομηνία της 14ης Ιούνιου ως απώτατο όριο για την επίτευξη της συμφωνίας.

Πολλά κυβερνητικά και κοινοβουλευτικά στελέχη, άλλωστε θεωρούσαν πως η τελική λύση, ενδεχομένως να χρειαστεί και περισσότερο χρόνο μέσα στον μήνα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *