Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ μετά τις καταγγελίες εις βάρος αστυνομικών


«- Όπως έχει ήδη δημοσιοποιηθεί με την από 07/01/2010 ανακοίνωσή μας είχε διαταχθεί άμεσα Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση για τη διερεύνηση καταγγελιών, που αφορούσαν βιαιοπραγία αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Πάτμου σε βάρος ιδιωτών.

– Με βάση τα στοιχεία της Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης, η οποία περαιώθηκε την 04/02/2010, διατάχθηκε την 19/02/2010 από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η μετατροπή της σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί.

– Επιπλέον όλα τα στοιχεία έχουν υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία για την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης.

Το θέμα παρακολουθείται στενά από το…..
.

Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, και καμία προσπάθεια «κουκουλώματος» δεν υφίσταται, όπως επιχειρείται να παρουσιαστεί στην επιστολή, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Επιπλέον, διευκρινίζεται για έναν εκ των αστυνομικών ο οποίος σύμφωνα με το δημοσίευμα και την επιστολή προήχθη και επιστρέφει ως διοικητής, ότι:
– προήχθη σε χρόνο προγενέστερο των καταγγελιών και συγκεκριμένα την 27/07/2009,

– επέστρεψε στη θέση του Διοικητού, την οποία κατείχε, μετά από δίμηνη μετακίνησή του (από 02/01/2010 έως 08/03/2010) σε άλλη Υπηρεσία, όπου είχε αποσπασθεί κατόπιν αιτήσεώς του για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους, ενώ για τους ίδιους λόγους έχει ήδη δρομολογηθεί η μετακίνησή του σε άλλη Αστυνομική Διεύθυνση.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *