Η συγκινητική ιστορία της Πένι, ενός μοναδικού κοριτσιού

Η γλυκιά Πένι έγινε γνωστή με την επιστολή που έστειλε στο ειδησεογραφικό δίκτυο…CNN, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία της για ένα ρεπορτάζ στο οποίο….

παρουσιάζονταν παραμορφωμένο παιδιά και πριν από την έναρξη του το κανάλι προέβαλε σήμα καταλληλότητας προειδοποιώντας ότι οι εικόνες που θα ακολουθούσαν μπορεί να ενοχλήσουν.

Η Πένι γεννήθηκε με μία ασθένεια που παραμόρφωσε το πρόσωπο της και ήθελε να μιλήσει εκ μέρους όλων των παιδιών που γεννήθηκαν με “διαφορετική εμφάνιση”.

«Πώς μπορώ να μην μιλήσω γι ‘αυτό; Αν δεν είμαι εγώ, αυτή η οποία θα μιλήσεις για λογαριασμό αυτών των παιδιών, ποιος θα το κάνει;».

Η Πένι δεν είχε ποτέ φίλους, δεν απέκτησε ποτέ σύντροφο ενώ το όνειρό της να γίνει μια μέρα σύζυγος και μητέρα φαντάζει πλέον αδύνατο, καθώς αντιλαμβάνεται ότι στην πραγματικότητα, δεν μπορεί να έχει μία τέτοια φυσιολογική ζωή.

Η Πένι Λόκερ, 31 ετών σήμερα, γεννήθηκε με ημιπροσωπική μικροσωμία και σύνδρομο Goldenhar, δύο γενετικές ανωμαλίες που της παραμόρφωσαν το πρόσωπο της. Η ημιπροσωπική μικροσωμία προκαλεί δυσμορφία των αυτιών και της δομής της κάτω γνάθου.

Το σύδνροδμο Goldenhar, είναι μια εκ γενετής διαταραχή που προκαλεί ανωμαλίες στο κεφάλι και τα οστά της σπονδυλικής στήλης ενώ επηρεάζει την εμφάνιση των ματιών, των αυτιών, των οστών του προσώπου και του στόματος.

Η Λόκερ, μεγάλωσε στο Οντάριο του Καναδά, σε ένα σπίτι όπου η αγάπη και η αποδοχή δόθηκαν απλόχερα. Έχασε το πατέρα της μετά τα πρώτα της γενέθλια. Η μητέρα της, ήταν μία δυναμική γυναίκα, η οποία επιχείρησε να φτιάξει το πρόσωπο της κόρης της, με πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις ενώ οι αδελφές της συμπεριφέρονταν στην Πένι, σαν να ήταν απόλυτα φυσιολογική.

Όταν όμως ήρθε η ώρα να ξεκινήσει το σχολείο, ανακάλυψε πόσο διαφορετικά, ήταν στην πραγματικότητα τα πράγματα.

«Ως ενήλικας, είναι δύσκολο να παραμείνεις σιωπηλή, όταν ξέρεις τι περνάνε τι αυτά τα παιδιά» αναφέρει η Πένι. «Αλλά είναι εξίσου δύσκολο να μιλήσεις» .

«Στην αποφοίτηση μου η αδελφή μου, μου έκανε δώρο μία περιποίηση μανικιούρ και πεντικιούρ. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία. Έφυγα από το spa, νιώθοντας πραγματικά όμορφη, για πρώτη φορά στη ζωή μου».

Ωστόσο στο δρόμο της για το σπίτι, μία ομάδα αγοριών, άρχισε να γελάει και να την βρίζει. Η Πένι περπατούσε γρήγορα για να ξεφύγει, σκεφτόμενη ότι ποτέ δεν θα μπορέσει να νιώσει όμορφη.

«Τα όμορφα νύχια δεν έκανε καμία διαφορά. Ένιωθα ντροπή και ταπείνωση, συνειδητοποίησα ότι ήμουνα το ίδιο κορίτσι, που άρεσε σε όλους να κοροϊδεύουν. Ήταν μίας από τις χειρότερες ημέρες της ζωής μου»

Σήμερα εργάζεται σε μία μεγάλη εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες, με την ίδια να απασχολείται στο τμήμα διεκπεραίωσης αιτήσεων των πελατών της.

Αυτό που επιθυμεί περισσότερο τώρα, είναι να ξεκινήσει ένα διάλογο για τα άτομα με δυσμορφίες στην εμφάνιση, επιχειρώντας να εκπαιδεύσει τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τα παιδιά, των οποίων η φυσική περιέργεια μπορεί τελικά να γίνει σκληρότητα αν αφεθεί χωρίς αντιμετώπιση.

«Εκπαιδεύοντας τους νωρίς, θα τους βοηθήσεις να μάθουν να είναι πιο ανεκτικοί προς τους άλλους που είναι διαφορετικοί. Πραγματική ομορφιά, είναι η ικανότητα να αγαπάς, να μοιράζεσαι πράγματα που φέρνουν ευτυχία», λέει.

« Η εξωτερική ομορφιά, δεν αντικατοπτρίζει κατ ‘ανάγκη την ομορφιά που έχεις μέσα σου και όταν οι άνθρωποι ξεχνάνε αυτή την πραγματικότητα, μπορεί να χάσουν την αγάπη και τη φιλία ενός πραγματικά ξεχωριστού προσώπου».

Πηγή: http://tsekouratoi20133.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *