Η ευκαιρία του Αντώνη Σαμαρά

Σε μια εβδομάδα ο Αντώνης Σαμαράς θα παρουσιάσει στο Ζάππειο τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Είναι η πρώτη φορά που η κοινωνία είναι έτοιμη να ακούσει κάτι διαφορετικό για τη φορολογία, και υπό αυτή την έννοια παρουσιάζεται μια μοναδική ευκαιρία για την κεντροδεξιά να αρθρώσει έναν γνήσιο φιλελεύθερο πολιτικό λόγο. Και ένας τέτοιος δεν μπορεί παρά να……
είναι η εκ βάθρων ανατροπή της υφιστάμενης φορολογικής πολιτικής.

Ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ να φανεί, παραθέτοντας απέναντι στο σοσιαλιστικό μοντέλο τη δύναμη της ελευθερίας και της δημιουργικότητας. Κι αυτό σημαίνει ρήξη με το παρελθόν και νοοτροπίες που έχουν καθηλώσει την ανάπτυξη και συνάμα έχουν περιθωριοποιήσει τις πλέον παραγωγικές δυνάμεις της χώρας.

Απέναντι, λοιπόν, στο ΠΑΣΟΚ των φόρων η Νέα Δημοκρατία έχει την ευκαιρία να προτείνει έναν διαφορετικό δρόμο για την ανάπτυξη της οικονομίας και την αναγέννηση της κοινωνίας. Και ο δρόμος δεν είναι άλλος παρά η απλούστευση του φορολογικού συστήματος το οποίο εφόσον εφαρμοσθεί χωρίς ημίμετρα, αποτελεί τη μόνη λύση για την ουσιαστική υλοποίηση κοινωνικής πολιτικής.

Η κοινωνία είναι πλέον ώριμη να κατανοήσει τα οφέλη που θα έχει από την καθιέρωση ενός φορολογικού συστήματος το οποίο θα έχει ενιαίο φορολογικό συντελεστή, τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τα φυσικά πρόσωπα. Αρκεί να της εξηγήσουν με πειστικό τρόπο ότι η αλλαγή του φορολογικού συστήματος δεν απευθύνεται μόνο προς τον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά πρωτίστως στους πολίτες οι οποίοι θα διαπιστώσουν σχετικά σύντομα ότι θα αλλάξει προς το καλύτερο η ζωή τους.

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για τον Αντώνη Σαμαρά και γενικότερα για τις φιλελεύθερες κεντροδεξιές δυνάμεις, να αλλάξουν το πολιτικό σκηνικό δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ενός ευρέως πλειοψηφικού ρεύματος στην Ελληνική κοινωνία. Αν στο Ζάππειο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τολμήσει να εξαγγείλει την ανατροπή στη φορολογία, τότε είναι βέβαιο ότι οι πολίτες όχι μόνο θα τον ακούσουν αλλά επιπλέον θα πεισθούν ότι υπάρχει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση για τη χώρα και τους ίδιους.

Home

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *