Ο Μ.Ρέντσι δίνει επίδομα τέκνων για να αντιμετωπίσει την υπογεννητικότητα – Στην Ελλάδα τα παιδιά θεωρούνται “τεκμήριο”!

Την υιοθέτηση επιδόματος τέκνων για κάθε παιδί που θα γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους στην Ιταλία, αποφάσισε ο Ματέο Ρέντσι για να αντιμετωπίσει το οξύ
πρόβλημα της υπογεννητικότητας. Στην Ελλάδα βέβαια η κυβέρνηση τα παιδιά τα αντιμετωπίζει σαν τεκμήριο στην εφορία!

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, έδωσε μάλιστα εντολή να διατεθούν 500 εκατομμύρια ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό του 2015, για το συγκεκριμένο σκοπό, προσθέτοντας ότι το μπόνους αυτό θα βοηθά τις ιταλικές οικογένειες στα πρώτα τρία χρόνια ζωής των παιδιών τους.

Σύμφωνα με στοιχεία που διέρρευσαν από την ιταλική προεδρία της κυβέρνησης, το συγκεκριμένο βοήθημα πρόκειται να καταβληθεί στις οικογένειες με ετήσιο εισόδημα το οποίο δεν ξεπερνά συνολικά τις 90.000 ευρώ.

Για το 2015, το σχετικό κονδύλι θα είναι 500 εκατομμυρίων ευρώ, το 2016 θα αυξηθεί στο 1 δισ. ευρώ, ενώ, από το 2017 και πέρα θα σταθεροποιηθεί στο 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ.

Σημειώνεται ότι η Ιταλία είναι μια από τις χώρες με το εντονότερο πρόβλημα υπογεννητικότητας στην Ευρώπη και με το μέτρο αυτό, ο Ιταλός πρωθυπουργός ελπίζει να συμβάλλει στην αύξηση των γεννήσεων, δημιουργώντας ένα κλίμα μεγαλύτερης οικονομικής ασφάλειας.

«Ξέρω ότι δεν λύνουμε τα προβλήματα των οικογενειών, αλλά θέλουμε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα. Γνωρίζω τι σημαίνει να πρέπει να αντιμετωπίζεις συνεχή έξοδα μετά από την γέννηση ενός παιδιού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ματέο Ρέντσι.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *