Μηχανή αναζήτησης της ΕΕ για το Ολοκαύτωμα

Μία νέα μηχανή αναζήτησης για το Ολοκαύτωμα, η οποία χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ξεκίνησε να λειτουργεί σήμερα στις Βρυξέλλες με σκοπό να βοηθήσει στην “διατήρηση της μνήμης” του Ολοκαυτώματος.

Η ιστοσελίδα που ονομάζεται Ehri, θα λειτουργεί πλήρως μέχρι τον…..
Σεπτέμβριο του 2014 και φιλοδοξεί να συνδυάσει τις βάσεις δεδομένων περίπου είκοσι ιδρυμάτων, μουσείων και βιβλιοθηκών, συμπεριλαμβανομένου του Μνημείου της Σοά στην Γαλλία και του Γιαντ Βασέμ στο Ισραήλ.

Η ΕΕ έχει διαθέσει 7 εκατομμύρια ευρώ για τη χρηματοδότηση αυτού του έργου.

Οι ερευνητές, καθηγητές και φοιτητές, θα μπορούν να έχουν απευθείας πρόσβαση σε αυτή την μοναδική πηγή δεδομένων για το Ολοκαύτωμα. Η ιστοσελίδα θα επιτρέπει ακόμη στις οικογένειες να εντοπίζουν τους γονείς τους που έχασαν την ζωή τους στα ναζιστικά στρατόπεδα ή στο ευρύ κοινό να αναζητά πληροφορίες για αυτήν την μαύρη περίοδο της Ιστορίας.

“Η Ehri έχει αναλάβει την μεγάλη ευθύνη της προστασίας των αποδεικτικών στοιχείων του Ολοκαυτώματος για τους ανθρώπους στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο, για όλους εμάς σήμερα και για τις μελλοντικές γενιές”, δήλωσε η ευρωπαία επίτροπος υπεύθυνη για την έρευνα Μαιρ Ζεοζεγκάν-Κουίν.

REAL

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

5 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΝΑΖΙ!
    ΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗ ΝΕΑ ΙΣΤΟΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΥΡΑΚΙ ΤΟΥΣ!

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Τουλαχιστον τωρα θα εχουμε να μπαινουμε αν βλεπουμε και να χαιρομαστε…7 εκατομμυρια ευρω για την πουστοφυλη-εχθρο της ανθρωποτητας…

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΩΡΑΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΛΙ ΣΑΠΟΥΝΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΝΑ ΞΑΝΑΘΥΜΥΘΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ!!!!!

    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΦΑΙΝΕΤΕ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΕΦΤΙΑΧΝΕ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥΣ Ο ΕΒΡΑΙΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΑΠΟΥΝΙ ΝΑ ΠΛΥΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΦΤΙΑΞΕ,ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΜΕΙΝΕ ΚΑΤΑΡΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΑΠΟΥΝΙΑ!!!!!!ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΠΑΛΙ ΚΟΛΠΑΚΙΑ ΤΩΝ ΓΑΜΟΕΒΡΕΑΙΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΤΟΥΣ! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ! Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΗΣ!!! ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΠΛΩΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ! JIM.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *