Η αγορά των Ελληνικών προϊόντων, είναι έμπρακτή αντίσταση

Γράφει ο «Αναγνώστης»

Ένας από τους πολλούς τρόπους αντίστασης, είναι κι ο εξής: να αγοράζουμε μόνο ελληνικά προϊόντα. Έτσι η αντίσταση μας γίνεται έμπρακτη και τα αποτελέσματα είναι άμεσα και βασίζονται σε στέρεα θεμέλια, μακροπρόθεσμα αλλά και βραχυπρόθεσμα.
Μήπως όμως όποιος προτείνει αυτήν πράξη είναι εθνικιστής; Όχι! Σαφέστατα όχι! Διότι τα κέρδη για την….
Ελλάδα και τους συμπατριώτες είναι πολλά.
Α) Ανεβαίνει το Α.Ε.Π της χώρας μας, ενώ μικραίνει των χωρών της βορείου Ευρώπης.
Β) Ανεβάζοντας τις αγορές σε Ελληνικά προϊόντα, αυτομάτως πρέπει να ανεβάσουμε και την παραγωγή μας. Έτσι, μ’ αυτόν τον τρόπο (εφόσον ανεβαίνει η ζήτηση σε Ελληνικά προϊόντα) δημιουργούμαι έναν μοχλό πίεσης στην «κοινή αγροτική πολιτική» της Ε.Ε, η οποία με το πρόσχημα του αθέμιτου ανταγωνισμού, επεμβαίνει με το έτσι θέλω στους ρυθμούς παραγωγής μιας χώρας, και λειτουργώντας σαν αυτοσχέδιο εκτελεστικό όργανο επιβάλλει αυτή τους δικούς της ρυθμούς παραγωγής (μειωμένους ρυθμούς παραγωγής όπως έγινε και στην χώρα μας). Ανεβάζοντας την ζήτηση στο εσωτερικό της χώρας των Ελληνικών προϊόντων, αυτομάτως πρέπει ν’ ανέβει κι η παραγωγή, κι ίσως αυτό είναι ένα ισχυρό επιχείρημα στα χέρια μια πατριωτικής κυβέρνησης (που δεν αποκλείεται να έρθει στο προσκήνιο αν αντισταθούμε με τον σωστό τρόπο), ώστε να πείσει τους συντεχνιακούς νταβατζήδες της Ε.Ε για την ανάγκη παραγωγής Ελληνικών προϊόντων, μεγαλύτερη απ’ ότι η σημερινή, διότι ανεβαίνει η ζήτηση.
Γ) Δημιουργούμαι ισχυρές ελληνικής επιχειρήσεις και νέες θέσεις εργασίας.
Δ) Στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα και στους λαούς, «η παγκοσμιοποίηση μπορεί να νικηθεί από την ζήτηση για το ντόπιο»! Και ποιος ξέρει, ίσως ακολουθήσουν το παράδειγμα κι άλλοι λαοί, και γίνει ένα ντόμινο ντόπιας κατανάλωσης που θα συμπαρασύρει τις πολυεθνικές, και θα αλλάξει άρδην τον εμπορικό χάρτη που έχει δημιουργηθεί μέσα σ’ αυτήν την λύσσα της παγκοσμιοποίησης.
Ε) Μειώνεται το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου και η Ελλάδα γίνεται αυτόνομη παραγωγική χώρα, χωρίς εκβιαστικές θηλιές, χωρίς πονηρά διλήμματα. Αυτό το κομμάτι είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να το καταλάβουν όλοι Έλληνες. Τι σημαίνει, λοιπόν, μειώνεται το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου; Σημαίνει ότι μικραίνουν οι ανάγκες της χώρας για δανεικά, τα δημόσια έσοδα αυξάνονται, μεγαλώνει ο προϋπολογισμός, και σιγά σιγά κλείνει η μαύρη τρύπα του δημόσιου ελλείμματος! Η μαύρη τρύπα, η οποία έχει γίνει μαξιλαράκι των πολιτικών και πάνω σ’ αυτήν εκβιάζουν τον λαό, πρέπει οπωσδήποτε να κλείσει, και ο καλύτερος τρόπος, είναι η αγορά ελληνικών προϊόντων.
ΣΤ) Με την αγορά Ελληνικών προϊόντων, ο Έλληνας αποκτά συνείδηση του καταναλωτισμού. Καταναλώνοντας δηλαδή με διάκριση και εθνική συνείδηση, θα είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του ιστορικού υλισμού, όπου ο Έλληνας παύει να είναι καταναλωτής εξ υποβολής του καπιταλισμού, και καταναλώνει με άξονα το εθνικό συμφέρον. Αυτό το παράδειγμα της εθνικής κατανάλωσης προς την νέα γενιά, είναι ιστορικής σημασίας, και μπορεί να ξεπλύνει λάθη και παραλήψεις που έγιναν προς τους νέους μας, μέσα σ’ αυτήν την φρενίτιδα του υλισμού που μας διακατείχε όλους.
Τέλος, πέρα από τα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη, η αγορά ελληνικών προϊόντων μπορεί να έχει και πνευματικά οφέλη, διότι το οικονομικό πεδίο μπορεί να γίνει το έναυσμα για να συμφωνήσουν επιτέλους οι Έλληνες σε κάτι, να συνεργαστούν και να αλληλοβοηθηθούν, ώστε να νικηθεί επιτέλους η διχόνοια και ο ατομικισμός που μας διακατέχει. Με σημείο εκκίνησης την ανάταση των ελληνικών προϊόντων, μπορούμε να τρέξουμε μαζί και στον πνευματικό στίβο, να νικήσουμε συνολικά, και να δημιουργήσουμε όλοι μαζί πράγματα που ούτε τα φανταζόμασταν. Το ζητούμενο είναι να γίνει η αρχή από κάπου! Άπαξ και γίνει η αρχή και οι Έλληνες πετύχουνε τον στόχο τους με βάση την συνολική προσπάθεια και την δίχως ιδιοτέλεια συνεργασία, τα πράγματα θα πάρουν τον δρόμο τους. Ποιος μιας πιάνει μετά εμάς τους Έλληνες! Φτάνει να συνεχίσουμε ταπεινά τους αγώνες μας και να μην φαγωθούμε για τις πρωτοκαθεδρίες και τα αξιώματα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *