ΝΕΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ ΚΑΙ ΒΟΣΤΡΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Η εκκοσμίκευση έχει ήδη εισέλθει στα interna sacra της Εκκλησίας.

Ο ΝΕΩΤΕΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ

Ο πολύς Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων έστειλε συγχαρητήρια επιστολή στο γνωστό Μητροπολίτη Βόστρων Τιμόθεο για τα γενέθλια των 60 χρόνων του και ο Ρώσος ηγούμενος Θεοφάνης “με….
ωραιότατες ανθοδέσμες” πήγε να πει το happy birthday your eminence στο Σεβασμιότατο έξαρχο.!!!

Ο ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΒΟΣΤΡΩΝ ΤΙΜΟΘΕΟΣ

Εχει γίνει καταγέλαστη πια η Εκκλησία με αυτά τα birthdays και τα anniversaries των δεσποτάδων μας. Και το χειρότερο! Αυτούς τους εμετικής αηδίας νεωτερισμούς τους διασαλπίζει urbi et orbi ο ίδιος ο Σεβασμιότατος Βόστρων!!! Φανταστείτε μικροπρέπεια, κρετινισμό και έλλειψη ορθοδόξου ήθους, που χαρακτηρίζουν τον Σεβασμιότατο.

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ Ο ΒΟΣΤΡΩΝ

Φυσικά εμάς δεν μας εκπλήσσει ποσώς η συμπεριφορά Σεβασμιότατου Βόστρων επειδή είναι γνωστός για τα κατορθώματά του. Αναφέρω ένα χαρακτηριστικό. Οταν ο Πάπας πήγε στην Κύπρο, αντί να πάει να λειτουργήσει στο μετόχι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων που είναι έξαρχος ή σε κάποιο άλλο ορθόδοξο ναό, πήγε στη “λειτουργία” του Πάπα Βενέδικτου στο στάδιο.!!! Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να γνωρίζει κάτι περισσότερο κάποιος για να αντιληφθεί πόσο ορθόδοξο φρόνημα διακρίνει τον Σεβασμιότατο Βόστρων.

ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΡΩΣΙΑΣ ΚΥΡΙΛΛΛΟΥ Ο ΒΟΣΤΡΩΝ

Αλλά πέραν των απαράδεκτων νεωτερισμών και του οικουμενισιτκού φρονήματος των Πατριαρχείων Ρωσίας και Ιεροσολύμων υπάρχει ακόμη μια σκοτεινή πλευρά του θέματος.

“Ο Πατριάρχης Ρωσίας Κύριλλος, μας πληροφορεί ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, σε συγχαρητήρια επιστολή, που απέστειλε στον Μητροπολίτη Βόστρων για τα γενέθλιά του, “θεωρεί φίλο του το Σεβασμιότατο Βόστρων με τον οποίο είχε αναπτύξει φιλικές εγκάρδιες σχέσεις μαζί του από τον καιρό που σπούδαζε στη Θεολογική Ακαδημία της Αγίας Πετρούπολης.!”

Τέλεια εφαρμογή της παροιμίας “πές μου τον φίλο σου για να σου πω ποιος είσαι.!”

ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ ΡΙΧΝΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΓΕΦΥΡΕΣ

Πέραν των απειλών και των υποσχέσεων της παροχής υλικής βοήθειας και πολιτικής στήριξης εκ μέρους του Ρωσικού κράτους προς διάφορες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες για να ακολουθήσουν το Πατριαρχείο Ρωσίας στην προσπάθειά του να κερδίσει την πρωτοκαθεδρία και να επιβάλει εκβατικανοποίηση της Ορθοδοξίας, το Πατριαρχείο Μόσχας έχει προβεί σε σειρά μέτρων επί προσωπικού επιπέδου για να δημιουργήσει γέφυρες φιλίας και επιρροής στις Ελληνόφωνες Εκκλησίες.

Προπαντός γίνεται προσπάθεια να επιδιωχθεί αυτό με επισκόπους οι οποίοι χρημάτισαν έξαρχοι του Πατριαρχείου Αλεξανδερίας, Ιεροσολύμων και άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών ή σπούδασαν στη Ρωσία.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, ο Μητροπολίτης Ταμασού και ο Μητροπολίτης Βόστρων είναι χαρακτηριστικές περιπτώσεις αυτής της τακτικής του Πατριαρχείου Μόσχας.

Η ΜΟΣΧΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΒΑΤΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Δεν υπάρχει τρόπος πίεσης που μπορεί να ασκήσει το Πατριαρχείο Ρωσίας για να επιτύχει τους στόχους του που να μην τον έχει υιοθετήσει. Αυτό δείχνει την αποφασιστικότητά του Πατριαρχείου Μόσχας να υποκλέψει με κάθε μέσο την πρωτοκαθεδρία της Ορθοδόξου Εκκλησίας και να καταστήσει τη Μόσχα δεύτερο Βατικανό. Μέχρι τον Οικουμενιστή και νεωτεριστή Μητροπολίτη Βόστρων προσπαθεί να προσεταιρισθεί σε αυτό το άνομο παιγνίδι.!!!

Ο Θεός ας βάλει το χέρι Του επειδή με την αίρεση του εθνοφυλετισμού η πορεία προς εκβατικανοποίηση της Ορθοδοξίας ορθώνει ήδη απειλητικό το ανάστημά της στον ορίζοντα.

panayiotistelevantos.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *