Ντοκιμαντέρ για τα παιδιά μετανάστες στην Ελλάδα

Από 7 Απριλίου 2011 Πέμπτη – Τετάρτη στις 5 μ.μ.

Μετά την επίσημη συμμετοχή στο Ελληνικό Πανόραμα του 13ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (οι προβολές πραγματοποιήθηκαν στις 17 & 19 Μαρτίου 2011), το ντοκιμαντέρ «Οι μικροί άλλοι» συνεχίζει να προβάλλεται στην Αθήνα, στον κινηματογράφο TRIANON FILMCENTER από τις 7 Απριλίου 2011, κάθε μέρα στις 5 μ.μ., αλλά και σε προγραμματισμένες κλειστές προβολές για τα σχολεία (10 π.μ.-12 π.μ) .

Το αυξημένο ενδιαφέρον για το φαινόμενο «παιδιά μετανάστες/μεταναστών στην Ελλάδα», καθώς και η απουσία αντίστοιχης κινηματογραφικής καταγραφής- πολύπλευρης κοινωνικής ανάλυσης του…..
φαινομένου, καθιστά το ντοκιμαντέρ πρωτότυπο, επίκαιρο και ενδιαφέρον.

Προγραμματίζουμε την προβολή του και σε κινηματογράφους άλλων πόλεων. Έχει, επίσης, προγραμματιστεί η προβολή του στο 5o Πανελλήνιο Συνέδριο για την Αντιμετώπιση της Σεξουαλικής Κακοποίησης στις 18 Μαΐου 2011, στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση.

Σύνοψη
«Οι μικροί άλλοι» είναι κομμάτια ενός παζλ που προσπαθεί να συντεθεί. Παιδιά και μετανάστες ταυτόχρονα. Κοιτώντας τον κόσμο μέσα απ’ τα μάτια τους, προσπαθούμε να ανακαλύψουμε την ψυχοσύνθεσή τους και τον κοινό κώδικα όλων των παιδιών, το μοναδικό δυναμικό κόσμο τους, αλλά κι αυτή τη δύναμη που τροφοδοτεί ο φόβος, η ελπίδα για το μέλλον και το όνειρο ενός πολύχρωμου κόσμου, χωρίς «τοίχους», που να αποδέχεται τη διαφορετικότητα.
Μέσα από ένα κοινωνικό παζλ, με δυναμικό μοντάζ και ανάπτυξη σε τρεις θεματικές ενότητες- στάδια ένταξης: α) εκπαίδευση, β) κοινωνική προστασία, γ) νομική κατοχύρωση, καταγράφουμε τα μέσα που χρησιμοποιεί ο κόσμος των «μεγάλων» για να αναστείλει αυτή τη δυναμική, αντιστρέφοντας αυτόν τον όμορφο κόσμο.
Ο Συνήγορος του Παιδιού, οι οργανισμοί ΑΡΣΙΣ, PRAKSIS, ΒABEL, i-RED, YRE, Ελληνική Δράση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Τμήμα Μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών, η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Μεταναστών, Προσφύγων και Παλιννοστούντων της Εκκλησίας της Ελλάδας, εκπαιδευτικοί και φορείς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών και άλλοι μεταναστευτικοί φορείς, περιγράφουν το φαινόμενο από νομική, κοινωνική και ψυχολογική πλευρά, προτείνοντας λύσεις και δυναμικές.

Συντελεστές
σκηνοθεσία – φωτογραφία ΝΙΚΟΣ ΔΡΟΣΑΚΗΣ, μουσική ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ, εικαστική επιμέλεια – μοντάζ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΙΟΣ, ηχολήπτης ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΤΕΛΙΑΣ, σχεδιασμός ήχου ΦΑΝΗΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ, μείξη ήχου ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ – ΦΑΝΗΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ, βοηθός σκηνοθεσίας ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΕΣΗΣ, βοηθός σκηνοθέτη ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, φωτογραφίες: ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΥΛΟΥ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΑΤΣΟΥ, ΕΙΡΗΝΗ ΚΡΙΚΟΥ, βοηθός παραγωγής ΣΟΦΙΑ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, υποτιτλισμός ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΛΙΟΥ – ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΝΟLAND, visual effects ΝΙΚΟΣ ΔΡΟΣΑΚΗΣ, οργάνωση παραγωγής: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΛΙΟΥ, παραγωγή- εκτέλεση παραγωγής: Οργανισμός Tabula Rasa ©2010

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ-κράτηση θέσεων:

9 π.μ.-5 μ.μ.: Οργανισμός Tabula Rasa
Τηλ.: 694 50 31 693 – 210 94 29545 – Φαξ: 2109429545
Website: www.the-little-others.kouti.org email: info@kouti.org

5 μ.μ.- 11μ.μ.: Κινηματογράφος TΡΙΑΝΟΝ FILMCENTER
Κοδριγκτώνος 21 (Πατησίων 101-ΜΕΤΡΟ Βικτώρια)
ΤΗΛ: 210 8222702, 210 8215469 http://www.trianon.gr/

Από 7 Απριλίου 2011 Πέμπτη – Τετάρτη στις 5 μ.μ.
διάρκεια: 96′ – παραγωγή: Οργανισμός Tabula Rasa© 2010
Με την συμπαράσταση του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών
Τιμές Εισιτηρίων: 6,5? κανονικό, 3? φοιτητικό-μαθητικό

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

17 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΕΛΛΗΝΕΣ !
    Ακούστε την Ο.Ε.Α. για να σωθείτε!
    Στο ellhnkaichaos.blogspot.com
    υπάρχει το Α’ + Β' ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ
    + ΤΡΙΜΕΡΕΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ
    ΤΕΧΝΕΣ ΤΡΙΜΕΡΟΥΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ.
    450.000 Αλβανοί ουτσεκάδες (UCK+UCC) και
    600.000 χατζαροφόροι ισλαμιστές ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    περιμένουν το σύνθημα για να μας ΞΕΣΚΙΣΟΥΝ.
    Λέτε, αν περιμένουμε, έτσι να κάνουμε και καινούριες γνωριμίες;(!)

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Οι προδότες που υποστηρίζουν αυτές τις ενέργειες και την πλύση εγκεφάλου που προσπαθούν να κάνουν στην ελληνική κοινωνία κατά κανόνα είναι ΜΚΟ επιδοτούμενες από το κράτος. Βασικώς στόχος τους είναι η αποδόμηση του εθνικού κράτους για την εφαρμογή της παγκοσμιοποίησης.
    ¨"σκυλλίας"

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΝΟΥΝ ΚΥΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΤΟΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

    ΑΡΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ!!!!

    ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΓΑΠΑΣ ΜΑΛΑΚΕΣ!!!!!

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Πατριωτισμος ειναι οταν η αγαπη
    για τους δικους σου ανθρωπους
    ερχεται πρωτη.
    Εθνικισμος ειναι οταν το μισος
    για τους αλλους ερχεται πρωτο.
    Σαρλ Ντε Γκωλ

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ Η ΦΥΛΗ 8:17 ;;ΕΙΣΑΙ ΒΛΑΚΑΣ ; Η ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΒΛΑΚΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ;ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΡΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;;; ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΥΠΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ,ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ Η ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ..ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΛΒΑΝΟΣ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΒΡΩΜΟΑΛΒΑΝΙΑ ΣΟΥ ……..ΚΑΚΟ ΨΩΦΟ ΝΑΧΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΜΑΛΑΚΑ ,ΟΥΣΤ …

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Ευτυχως που το συνολο των Ελληνων εχει τη στοιχειωδη γνωση,σε αντιθεση με τους περισσοτερους αναγνωστες εδω μεσα(να μην πω για τους διαχειρ. του blog),και αντιλαμβανοντε τουλαχιστον τα βασικα σε αυτη τη ζωη.
    Εσεις οι λιγοι λοιπον φασιστες ψευτοΕλληνες,παντα θα νοιωθετε μειονεκτικα στη ζωη γιατι πραγματικα δεν εχετε καταφερει τιποτα στην ζωη σας,παρα μονο να φωνασκειτε παραφονα για την καθαροτητα της φυλης σας,ξεπουλοντας καθημερινα τη ζωη σας μεσα στο μισος.
    Ελπιζω καποια στιγμη να μαθετε να ζειτε και να ξεφυγετε απο την παρατεταμενη εφηβικη η μεταεφηβικη ηλικια που εχετε παραμεινει πολλα χρονια τωρα.
    Περαστικα σας

    Reply
  7. Ανώνυμος

    ΡΕ ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΗΤΕ. ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΣΤΕ.

    Reply
  8. Γιωργος Πανιδης

    Οι αρχαιοι μας προγονοι λεγαν πας μη Ελλην βαρβαρος . Εσεις προδοτες για κοιταξτε γυρω σας να δειτε τα Ελληνοπουλα που πηναναι .ΑΡΧΗΜΑΛΑΚΕΣ
    ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ και στο φιναλε ας ψωφισουν τα αλλοδαπα
    εφοδευσα.

    Reply
  9. Ανώνυμος

    ΟΥΣΤ ΣΥΡΙΖΟΦΑΣΙΣΤΕΣ=357562&^^^(&(&^%$^ΘΑΝΑΤΟΣ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++================ΑΝΘΕΛΛΗΝΕς…………….ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    ΩΙΛΙΦ+

    Reply
  10. Ανώνυμος

    ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΗ…ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΙ΄ΑΥΤΑ ΕΝΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ… ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ….ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΥ ΘΡΑΣΟΣ….

    Reply
  11. Ανώνυμος

    είδατε οτι θα βγάλετε μαυτά; και τους δίνετε και αξία; μη τα λυπάστε εχω πολλά στη γιετονιά μου. εχουν θράσσος, όπως μπορουν εκμεταλέυονται τους Ελληνες, τους μισούν, είναι πολύ ρατισστικά, οταν είναι ρώσοι π.χ. λένε είμαστε έλληνες στους αλβανούς, θέλουν να κυριαρχήσουν επάνω στους ελληνες, και εχουν φοβερό εγωισμό. είναι επικύνδινα, οσο και να μην φαίνονται, τα εχουν κάνει πονηρά. θέλουν βοηθεια, αλλά απόσταση με το ύφος. αλλοιώς θα ψαχνόσαστε. δώσε θάρρος στο χωριάτη

    Reply
  12. Ανώνυμος

    ΒΡΕ ΑΝΤΕ ΑΠΟ ΔΩ…..ΑΛΗΤΕΙΑ… ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ. ΝΟΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΩ????ΟΥΣΤ!!!!!

    Reply
  13. Ανώνυμος

    ΜΠΡΑΒΟ βρε μιας και τακτοποιηθηκαν τα ελληνοπουλα μια χαρα ας κοιταξουμε και τα αλλοδαπα τι να σας πω πουλημενοι.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *