Οταν η Κατσέλη προειδοποιούσε ο Βενιζέλος κινδυνολογούσε…

Γράφει ο Αίας

Αν και διανύουμε το Τριώδιο οιμάσκες έχουν πέσει. Ακόμη και οι τελευταίοι αφελείς Ελληνες, που νόμιζαν ότι ηΤρόικα είχε έρθει εδώ για να διορθώσει το υπερβολικό δημόσιο χρέος και ταυπερβάλλοντα ελλείμματα του προϋπολογισμού, έχουν αντιληφθεί πλέον ότι εντελώςάλλη είναι η αποστολή της. Να φτωχύνουν δραματικά τους Ελληνες. Αυτή είναι ηαποστολή, που τους έχει αναθέσει το Βερολίνο και ακριβώς αυτήν την αποστολήεκτελούν, με τους…….

εγχώριους πολιτικούς συνεργάτες τους, με εξαιρετική επιτυχία!

Η Λούκα Κατσέλη, τον περασμένο Οκτώβριο,όταν καταψήφιζε το περιβόητο άρθρο 37, είχε προειδοποιήσει: «Αν ενδώσουμε στιςπαράλογες κι επικίνδυνες αξιώσεις της Tρόικας και των εγχώριων υποστηρικτών τωννεοφιλελεύθερων κι αναποτελεσματικών πολιτικών που μας επιβάλουν, οι πιέσεις θαενταθούν και η ύφεση θα βαθύνει».

Ηταν τότε, που οαντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, κινδυνολογώντας, έδινε διαπιστευτήρια υποδειγματικής υπακοής στους Τροικανούς.«Το άρθρο 37, έλεγε, αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της 6ης δόσης». Γιανα λάβει την πληρωμένη απάντηση της Λούκας: «Αυτό μου έλεγε και εμένα ητρόικα και εγώ τους απαντούσα “δεν γίνεται παιδιά αυτό που λέτε” καιτο βγάλανε από τον κατάλογο. Δεν είναι κάτι καινούργιο, η τρόικα το λέεισυνεχώς σχεδόν σε κάθε διαπραγμάτευση, εμένα μου το είπανε και τον Οκτώβριο καιτο Νοέμβριο και τον Μάιο…».

Δυστυχώς, η Κατσέλη, δενεισακούστηκε. Αντίθετα, για τη συνέπειά της αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση Παπανδρέου καιεκδιώχθηκε, έστω προσωρινά, από το ΠΑΣΟΚ.

Τυχαία νομίζετε ότι φτάσαμεέως εδώ;….

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *